Hoofdrol Dolberg: ex-Ajacied rondt prachtaanval Denemarken af

Kasper Dolberg heeft zijn klasse getoond door fraai te scoren in de eerste helft van de kwartfinale tegen Tsjechië. Na de goal van de 23-jarige spits zijn de Denen hard op weg naar de halve finale van het EK.

Tsjechië
Tsjechië
1 - 2
Denemarken
Denemarken

Het was een weergaloze aanval waaruit Dolberg toesloeg. De linkervleugelverdediger Joakim Maehle verdient alle complimenten na zijn geweldige voorzet op de ex-Ajacied. Maehle gaf de bal zonder aan te nemen met buitenkant rechts perfect voor op Dolberg. Laatstgenoemde aarzelde niet en scoorde van dichtbij met een volley.

Voor Dolberg was de 0-2 tegen Tsjechië al zijn derde doelpunt in de EK-historie. Daarmee is hij gedeeld Deens topscorer op Europese eindtoernooien, samen met Jon Dahl Tomasson, Brian Laudrup, Henrik Larsen en Frank Arnesen. Op Larsen na zijn dat allemaal Deense iconen met een verleden in Nederland.

De Denen liggen na de eerste helft op koers om zich te plaatsen voor de tweede halve finale die woensdagavond in Londen gespeeld wordt. Daarin is dan Oekraïne of Engeland de tegenstander.