Denen hebben veel minder moeite met Tsjechische defensie dan Oranje

Denemarken heeft een droomstart beleefd in de kwartfinale van het EK tegen Tsjechië. Thomas Delaney zorgde al in de vijfde minuut voor de openingstreffer, waardoor Tsjechië voor het eerst sinds 173 minuten weer een goal incasseerde.

Tsjechië
Tsjechië
1 - 2
Denemarken
Denemarken

De Tsjechische defensie bleek voor Oranje vorige week zondag nog te taai. Tegen de solide ploeg van Jaroslav Silhavy kwam het Nederlands elftal tot geen enkel schot op doel. Die aanvallende onmacht was een van de redenen van de teleurstellende uitschakeling in de achtste finale. Tsjechië versloeg Oranje met 0-2.

De Tsjechen begonnen ondanks dat knappe resultaat tegen het Nederlands elftal als lichte underdog aan de kwartfinale tegen Denemarken. Er werd een niet al te open wedstrijd verwacht, maar in de vijfde minuut werd de score al geopend. Thomas Delaney kopte raak uit een hoekschop van Jens Stryger Larsen.

Die goal van de middenvelder van Borussia Dortmund was voor Tsjechië het eerste tegendoelpunt sinds de goal van Raheem Sterling in de laatste groepswedstrijd. Met zijn goal in de twaalfde minuut groeide de Manchester City-aanvaller toen direct uit tot matchwinner.