Hongarije laat Engeland struikelen op Wembley, Polen juicht na stilgelegd duel

Engeland is op Wembley niet verder gekomen dan een teleurstellend gelijkspel tegen Hongarije, al zullen The Three Lions daar niet heel erg van in de war raken. Ondertussen deed Polen goede zaken, dankzij een zege in een wedstrijd die enige tijd stillag.

Engeland
Engeland
1 - 1
Hongarije
Hongarije

Alles en iedereen in Londen leefde vol vertrouwen toe naar het thuisduel met Hongarije, maar na een kwart wedstrijd werd het plotseling stil op Wembley. Luke Shaw werkte de bal weg in zijn eigen strafschopgebied, maar deed dat met een hoog been en raakte tegenstander Loïc Négo bijna op het hoofd. De scheidsrechter kende een penalty toe, die werd benut door Roland Sallai.

Engeland herstelde nog voor rust de orde, toen John Stones een aangeraakte vrije trap van Phil Foden binnenwerkte, maar verder dan die 1-1 kwam de thuisploeg niet. De voorsprong op de nummer twee is echter nog altijd aanzienlijk. De Engelsen hebben met nog twee duels te gaan (Albanië-thuis en San Marino-uit) drie punten meer dan Polen, dat dinsdagavond over Albanië heen wipte.

Albanië
Albanië
0 - 1
Polen
Polen

Albanië en Polen vochten in een rechtstreeks duel namelijk om plek twee, en dat werd een bijzonder verhitte clash. Direct na de rake volley van Karol Swiderski (die een kwartiertje voor tijd de 0-1 binnenschoot) werd het duel stilgelegd, omdat woedende thuisfans van alles op het veld gooiden. Het duel werd na een kwartier hervat, maar in die 0-1 tussenstand kwam geen verandering meer. Polen heeft de tweede plek dus in handen en mag zelfs nog een beetje hopen op het rechtstreekse ticket, al moet daarvoor een klein wonder gebeuren.

San Marino
San Marino
0 - 3
Andorra
Andorra

In het duel der kleinduimpjes heeft Andorra ervoor gezorgd dat het zéér waarschijnlijk niet laatste gaat worden in Groep I. De ploeg had thuis al met 2-0 gewonnen van San Marino en deed daar in de uitwedstrijd een schepje bovenop. De 0-1 kwam van Marc Pujol, waarna de voorsprong na rust werd verdubbeld door Sergi Moreno. De eindstand werd bepaald door Ricard Fernández Betriu.