Hongaarse fans negeren massaal de afstandsregels tijdens bekerfinale

Reacties

De Hongaarse bekerfinale van woensdagavond heeft bewezen dat voetballen met fans die zich aan de sociale afstandsregels moeten houden gemakkelijker gezegd dan gedaan is.

Hongaarse fans negeren massaal de afstandsregels tijdens bekerfinale
© Pro Shots

De finale tussen Budapest Honvéd FC en Mezokovesd werd woensdag afgewerkt in de Puskás Aréna, die speciaal voor het inmiddels uitgestelde EK van 2020 gebouwd werd en waar plaats is voor ruim 67.000 toeschouwers. De Hongaarse voetbalbond besloot het stadion gedeeltelijk te vullen. Er waren zo'n 10.000 fans welkom en zij moesten zich aan verschillende veiligheidsvoorschriften houden. Per vier stoelen mocht er maar één plek bezet worden en de fans mochten niet achter elkaar gaan zitten.

Daar kwam in de praktijk niet veel van terecht. Een groot deel van de Hongaarse supporters met een kaartje negeerde de voorzorgsmaatregelen en verzamelde zich achter een van de doelen; de fans van Honvéd aan de ene kant, de supporters van Mezokovesd aan de andere. De beker ging naar Honvéd, dat met 2-1 te sterk was. Na afloop vierden de spelers massaal feest met de supporters.

'Hoewel het stadion maar voor een klein deel gevuld was, was de sfeer geweldig', zegt Márton Réti, een 38-jarige fan van Honvéd die bij de wedstrijd aanwezig was, tegen The Guardian. Hij zag bovendien een groot voordeel van het lage toeschouwersaantal: 'Ik ben in een groot stadion nog nooit zo snel aan de beurt geweest om een biertje te halen.'

Hongarije is minder hard getroffen door het coronavirus dan andere Europese landen, mede door een vroege en strikte avondklok op te leggen. De coronacijfers in Hongarije zullen na de bekerfinale echter scherp in de gaten gehouden worden. Bij de eerste competitiewedstrijden na de coronabreak waren in Hongarije ook al supporters in beperkte aantallen welkom.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.