Hongaarse club vervangt Italiaanse trainer uit angst voor Corona-virus

Reacties

Giuseppe Sannino zit zaterdag niet op de bank van de Hongaarse club Budapest Honvéd voor de thuiswedstrijd tegen Diósgyöri VTK. De Italiaanse oefenmeester en zijn assistent Alessandro Recenti zijn door de club tijdelijk aan de kant gezet uit angst voor het Corona-virus.

Hongaarse club vervangt Italiaanse trainer uit angst voor Corona-virus
© Pro Shots

Honvéd vreest dat Sannino en Recenti recentelijk mogelijk in contact zijn gekomen met mensen uit Noord-Italië, waar steeds meer mensen getroffen worden door het virus. 'Wij voelen ons als club genoodzaakt tot deze keuze en willen de verspreiding van het virus beperken', schrijft Honvéd in een statement. 'Als voorzorgsmaatregel is daardoor gekozen om de trainers tijdelijk te vervangen om zo de fans, spelers en collega's te beschermen.'

Voormalig Hongaars international István Pisont neemt zaterdag de honneurs waar. Hij is bij Honvéd trainer van de beloften. 'Hoewel de Italiaanse trainers geen symptomen van de ziekte vertonen, mogen zij voorlopig niet op het trainingscomplex en in het stadion komen op medisch advies. De Italiaanse autoriteiten hebben voorzorgmaatregelen geïntroduceerd', vervolgt de club. Pisont geeft aan goed contact te hebben met Sannino en zijn richtlijnen te volgen.

Honvéd roept tevens op dat fans die recentelijk in de getroffen gebieden zijn geweest om de wedstrijd van zaterdag niet in het stadion, maar op de televisie te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.