Hondstrouwe Hector krijgt ultieme beloning met terugkeer in Bundesliga

Reacties

Drie goals van Jhon Córdoba en een eigen goal van Daniel Steininger lieten er maandagavond op bezoek bij Greuther Fürth geen twijfel over bestaan: 1. FC Köln keert na één seizoen weer terug in de Bundesliga. Het is voor Duits international Jonas Hector dé bekroning op het tonen van ultieme clubliefde. 

Hondstrouwe Hector krijgt ultieme beloning met terugkeer in Bundesliga
Greuther Fürth
Greuther Fürth
0 - 4
1. FC Köln
1. FC Köln

Heel even sloeg de paniek toe in Köln. Er werd gelijkgespeeld tegen MSV Duisburg (4-4) en Hamburger SV (1-1) waarna er verloren werd van Dynamo Dresden (3-0) en Darmstadt 98 (1-2). Hoewel 1. FC Köln nog steeds koploper was, werd coach Markus Anfang onder het mom 'we moeten de negatieve reeks doorbreken' drie speelronden voor het einde de laan uitgestuurd. Interim-coach André Pawlak stelde daardoor in zijn eerste wedstrijd als eindverantwoordelijke het kampioenschap veilig. 'Markus en zijn team hebben een groot aandeel gehad in dit kampioenschap. Ik heb de ploeg alleen over de finish geholpen, maar ik ben trots op de jongens dat ze het gedaan hebben na vier wedstrijden zonder winst', zei Pawlak tegen Sky.

'Dit is de ultieme beloning, zeker voor de spelers die zijn gebleven na de degradatie. Het betekent heel veel voor me om weer op het hoogste niveau te gaan voetballen', stelde doelman Timo Horn na afloop. Daarmee doelde hij niet alleen op zichzelf, maar ook op ploeggenoot Hector. Terwijl 1. FC Köln vorig seizoen degradeerde en de inmiddels 42-voudig Duits international interesse had gewekt van onder meer Juventus, Liverpool en Borussia Dortmund tekende de vleugelverdediger juist bij in Köln. 'Nu een transfer maken zou niet goed voelen', stelde de verdediger, die over een clausule beschikte waardoor hij bij degradatie probleemloos kon vertrekken.

In plaats van gebruik te maken van die clausule verlengde Hector zijn contract met drie jaar tot medio 2023. Sportief directeur Armin Veh was lovend over dat verrassende besluit: 'Dit zie je niet meer zo vaak in het professionele voetbal. Dat hij heeft besloten om deze club trouw te blijven, terwijl hij in het Duitse nationale elftal speelt, bewijst zijn liefde voor deze club. Dit is een geweldig signaal voor het team en de supporters', aldus Veh over de Duitser die ook op het WK 2018 in Rusland actief was met Die Mannschaft.

'Ik hoor bij 1. FC Köln en wil met dit team en deze fans het nieuwe seizoen ingaan', stelde de 28-jarige verdediger, die dit seizoen ook regelmatig als verdedigende middenvelder werd ingezet. Als captain leidde hij zijn 1. FC Köln weer terug naar het hoogste voetbalniveau van Duitsland. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.