Hollandse branie in Kopenhagen: 'Wij zijn favoriet tegen Man Utd'

Reacties

Kevin Diks heeft veel vertrouwen in de komende Champions League-wedstrijd. De Nederlander staat met FC Kopenhagen tegenover het Manchester United van landgenoot Erik ten Hag in de groepsfase.

Hollandse branie in Kopenhagen: 'Wij zijn favoriet tegen Man Utd'
© Pro Shots
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
4 - 3
Manchester United
Manchester United

Diks, sinds 2021 actief voor Kopenhagen, is basisspeler en put kracht uit de vorige ontmoeting met de Engelsen. Op Old Trafford werd het 1-0 voor Man Utd, maar in de zevende minuut van de extra tijd miste Kopenhagen via Jordan Larsson (ex-NEC) een strafschop.

'Als wij de fans achter ons hebben staan, zijn wij de favoriet', aldus een Diks vol zelfvertrouwen. De verdediger, die bij Vitesse en Feyenoord als back speelde, komt tegenwoordig meer in het centrum van de defensie te staan. 'Ik zeg niet dat we altijd de favoriet zijn tegen Man Utd, maar kijk wat we hebben laten zien tegen ze. We staan er goed voor', vindt Diks in gesprek met Tipsbladet.

Kopenhagen heeft de punten hard nodig in de Champions League, anders dreigt uitschakeling in Groep A. 'Met ons spelplan kunnen we het iedereen moeilijk maken in ons eigen stadion. Dit Man Utd heeft niet het niveau van het Man Utd onder Ferguson en dat is al jaren zo. Het opnieuw opbouwen van een elftal duurt lang, dat zie je terug in de resultaten. Dit duel is een wedstrijd op zich', denkt Diks.

UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
12-6
+6
16
2
FC Kopenhagen
6
2
2
2
8-8
0
8
3
Galatasaray
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
Manchester United
6
1
1
4
12-15
-3
4
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.