Holla verwelkomt met landgenoot Comvalius een doelpuntenmachine op Malta

Reacties

Wereldreiziger Sylvano Comvalius laat na een jaar Indonesië weer achter zich voor een derde avontuur op Malta. De in Amsterdam geboren spits tekende een contract bij Sliema Wanderers, de club die onlangs ook al de transfervrije Danny Holla aantrok.

Holla verwelkomt met landgenoot Comvalius een doelpuntenmachine op Malta
© Pro Shots

Comvalius zette alweer drie jaar geleden voetbalminnend Indonesië op zijn kop door liefst 37 keer te scoren in een seizoen, een absoluut record in dat land. Na het topseizoen met Bali United voegde de aanvaller met Surinaamse roots Thailand en Maleisië toe aan zijn indrukwekkende cv.

In Nederland kwam het nooit tot een profdebuut voor Comvalius, die na zijn vertrek bij Quick Boys actief was in landen als Schotland, de Verenigde Arabische Emiraten, China, Oekraïne en Duitsland. Het buitenlandse avontuur begon voor Comvalius echter op Malta, toen hij in 2009 tekende bij de Hamrun Spartans. Een jaar later werd hij kampioen in het land, met Birkirkara FC.

Nu keert Comvalius dus terug op het eiland, bij het ambitieuze Sliema Wanderers. Een van de oudste clubs van het kleine land reeg in het verleden de titels aaneen en was lang recordhouder op Malta met 26 titels. Sinds afgelopen seizoen is Sliema echter achterhaald door de huidige kampioen Floriana FC. Met onder anderen Holla en Comvalius in het elftal wil Sliema weer een gooi naar het kampioenschap doen, de laatste keer dat de club de beste was op Malta was in 2005.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.