Holla en Hake genieten: 'Dit was zó belangrijk'

Met een rake vrije trap vijftien minuten voor tijd besliste Danny Holla de Twentse derby in het voordeel van FC Twente (2-1). De ingevallen middenvelder beseft hoe belangrijk deze zege op Heracles Almelo is voor de Tukkers.

Holla stuurde bij een 1-1 stand de bal vanuit een vrije trap richting de linkerhoek en maakte zo de winnende. 'We hadden dit zó nodig', aldus een opgeluchte Holla bij FOX Sports. 'De eerste helft speelden we redelijk, maar de tweede helft komen we zo slap uit de kleedkamer. Je had echt het gevoel dat Heracles het overnam, dan heb je zulk soort momenten nodig om terug in de wedstrijd te komen.'

Bij FC Twente wordt er echter ook kritisch gekeken naar het spel. Zo'n beslissend moment in de slotfase was volgens Holla zelf helemaal niet nodig. 'We krijgen na een goed begin twee, drie heel goede kansen. Die moet je maken, net als tegen FC Utrecht', doelt Holla op de 4-0 winst op de Domstedelingen. Voor rust kwam de ploeg toen al op een 3-0 voorsprong. 'Dat doe je nu niet en dan zie je dat het in de tweede helft nog lastig kan worden.'

Blijdschap
De driepunter tegen rivaal Heracles zorgde voor een volksfeest in de Grolsch Veste. 'We zitten nu in een moeilijke fase en dan zijn dit soort momenten heerlijk. Deze is heel belangrijk, ook voor de supporters. We staan nu op zes punten, vanaf nu moeten we doorpakken, dit geeft vertrouwen.'

Dit ziet ook trainer René Hake. 'Natuurlijk is er opluchting en blijdschap, maar het was een terechte overwinning denk ik. We hebben goed gevoetbald, vooral het eerste half uur. Dan moet het 4-0 of 5-0 staan voor ons.'

Van het feestje op het einde kon Hake alleen maar genieten. 'Ik heb genoten van hoe die jongens toegeschreeuwd werden. De supporters waren weer geweldig, het is goed om die steun te voelen in het stadion. De club leeft in de regio, voor de fans is FC Twente alles. We zijn nog lang niet tevreden, maar dit was wel even nodig.'