Hoge nood door regelgeving: wie koopt deze Serie A-promovendus?

Reacties

De vlag kon maandag uit bij Salernitana. Met een ruime zege op Pescara werd promotie naar de Serie A afgedwongen. Voor eigenaar Claudio Lotito begint nu de klok te tikken.

Hoge nood door regelgeving: wie koopt deze Serie A-promovendus?
© Pro Shots
Pescara
Pescara
0 - 3
Salernitana
Salernitana

Na 22 jaar keert Salernitana terug op het hoogste niveau in Italië. Die promotie is het sluitstuk van de inspanningen van Claudio Lotito, die in 2011 de compleet afgegleden clubs nieuw leven inblies. Samen met zijn zwager Marco Mezzaroma leidde hij de Biancocelesti van de krochten van het Italiaanse profvoetbal naar het hoogste niveau.

Het is letterlijk het sluitstuk. Lotito zal komend seizoen niet als eigenaar van Salernitana op de tribune mogen plaatsnemen. Hij is namelijk ook president van Lazio. En de reglementen schrijven voor dat het niet is toegestaan dat twee clubs op één niveau in handen zijn van één persoon of één familie.

Binnen dertig dagen moet er een oplossing zijn. 'Iedereen wist wat er zou gebeuren', zegt bondsvoorzitter Gabriele Gravina. 'De regels zijn duidelijk, hij mag geen eigenaar blijven. Als hij dat wel blijft, dan kan Salernitana niet deelnemen aan de Serie A.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.