Hofland ontslagen bij Willem II

Reacties

Kevin Hofland is maandag ontslagen als hoofdtrainer van Willem II. De derbynederlaag van zondag tegen aartsrivaal NAC Breda is de geplaagde oefenmeester fataal geworden.

Hofland ontslagen bij Willem II
© Pro Shots

Hofland stond vanwege de teleurstellende resultaten van Willem II, dat na de degradatie uit de Eredivisie ver van de promotieplekken verwijderd is, al een tijdje onder druk. Tijdens de wedstrijd tegen NAC schreeuwden veel supporters al om het ontslag van de voormalig verdediger. Zij hebben hun zin gekregen: de technische leiding heeft besloten om in te grijpen.

Hofland stond sinds maart van dit jaar voor de groep bij Willem II. Hij werd toen aangesteld als de opvolger van de weggestuurde Fred Grim. Met Hofland als hoofdtrainer wist Willem II zich nog terug te knokken in de strijd om lijfsbehoud, maar degradatie kon toch niet voorkomen worden.

Na zeventien wedstrijden heeft Willem II in de KKD pas zes keer gewonnen. Zes keer werd er gelijkgespeeld, vijf keer verloren. De achterstand op koploper Heracles Almelo bedraagt liefst zestien punten.

Het is nog niet bekend wie Hofland zal gaan opvolgen. Willem II speelt vrijdag nog uit tegen De Graafschap; daarna is er twee weken rust. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.