Hoffenheim-coach legt uit wat hij aan terugkerende Weghorst heeft

Reacties

Wout Weghorst gaat dit weekend waarschijnlijk zijn eerste Bundesliga-minuten maken namens 1899 Hoffenheim. Trainer Pellegrino Materazzo hield nog een slag om de arm, maar het heeft er alle schijn van dat de spits hersteld is.

Hoffenheim-coach legt uit wat hij aan terugkerende Weghorst heeft
© Pro Shots
Heidenheim
Heidenheim
2 - 3
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

Weghorst miste zaterdag met een dijbeenblessure de ouverture van de Bundesliga tegen SC Freiburg, die Hoffenheim met 2-1 verloor, nu lijkt hij klaar voor de wedstrijd bij 1. FC Heidenheim. ‘Hij traint weer zonder problemen, dus ik ga ervan uit dat hij kan spelen. Na de afsluitende training zal ik hem vragen hoe lang hij kan. Hij is hoe dan ook een optie voor de basisploeg', aldus Materazzo, die ook uitlegt waarom hij Weghorst er graag bij heeft.

‘Tegen een compacte ploeg is zo'n soort speler altijd een voordeel. Met een aanspeelpunt dat een zekere lengte meebrengt, heb je andere opties. Dan kun je ook hoge voorzetten proberen, en hij houdt verdedigers bezig zodat spelers rondom hem meer ruimte krijgen', aldus Materazzo over de van Burnley overgekomen Weghorst.

In de Voith-Arena jagen Hoffenheim en ook Heidenheim op de eerste punten van het seizoen. De stuntploeg van Frank Schmidt verloor afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd ooit op het hoogste niveau met 2-0 op het veld van VfL Wolfsburg, één van Weghorsts vorige clubs. Weghorst kan dus zijn opwachting maken in de eerste Bundesliga-wedstrijd ooit in Heidenheim. Op VI PRO verscheen een uitgebreid verhaal over de enorme opmars van Heidenheim.

Bekijk hier al onze video's
Meer 1899 Hoffenheim
Meer over 1899 Hoffenheim
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.