Hoever beleeft door absentie Lovren volgend Liverpool-hoogtepunt

Reacties

Liverpool reist met 23 man af naar Istanbul voor de strijd om de Europese Super Cup, woensdag tegen Chelsea. Sepp van den Berg ontbreekt in de selectie, maar Ki-Jana Hoever gaat wél mee.

Hoever beleeft door absentie Lovren volgend Liverpool-hoogtepunt

De zeventienjarige Hoever maakte vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal van Liverpool, in de FA Cup-wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers, en maakte in de voorbereiding op dit voetbaljaar veel indruk op manager Jürgen Klopp. Hij zat niet bij de selectie voor de eerste officiële duels van dit seizoen, met Manchester City (Community Shield) en Norwich City (Premier League), maar mag nu dus wel hopen op speelminuten tegen Chelsea.

Hoever heeft zijn plek in de selectie mede te danken aan de afwezigheid van Dejan Lovren, die volgens de officiële reden ziek is. Engelse media brengen de Kroatische verdediger echter in verband met een overstap naar AS Roma of AC Milan. Een vertrek van Lovren zou ook weer nieuwe kansen bieden voor Van den Berg, die deze zomer overkwam van PEC Zwolle en de tijd krijgt om zich aan te passen.

Naast Hoever zitten uiteraard ook Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum bij de Liverpool-selectie. Eerder werd al bekend dat Andy Lonergan zou meereizen als reservedoelman (zie bericht onder). Door de afwezigheid van Alisson Becker, die een paar weken uit de roulatie zal zijn met een kuitblessure, staat de transfervrij overgekomen Adrián voorlopig tussen de palen bij Liverpool.

De wedstrijd tussen Champions League-winnaar Liverpool en Europa League-houder Chelsea begint woensdagavond om 21.00 uur. Liverpool heeft goede herinneringen aan Istanbul: in 2005 wonnen The Reds in de Turkse voetbalhoofdstad de Champions League, door na een memorabele finale AC Milan te verslaan na strafschoppen.

In de rubriek Toekomst van Oranje sprak VI onlangs met Ki-Jana Hoever: 'Ik leer veel van Virgil.'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer K. Hoever
Meer over K. Hoever
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.