Hoeveel is het shirt van Barça waard? Catalanen willen snel nieuwe deal sluiten

Reacties

Barcelona verwacht op korte termijn uitsluitsel te verschaffen over de nieuwe shirtsponsor, zo claimt El Mundo Deportivo. Met diverse partijen zijn er al lange tijd gesprekken gaande.

Hoeveel is het shirt van Barça waard? Catalanen willen snel nieuwe deal sluiten
© Pro Shots

Momenteel siert Rakuten het tricot van de Europa League-instromer. Het Japanse bedrijf in de e-commerce maakt naar schatting jaarlijks 55 miljoen euro over naar de Catalanen. Omdat de samenwerking medio 2022 contractueel eindigt, is het sluiten van een nieuwe deal een van de belangrijkste prioriteiten voor de commerciële afdeling van Barça.

Volgens El Mundo Deportivo zijn Binance en FTX twee belangrijke kandidaten, beide uit de cryptocurrency. Ook met Rakuten zou echter nog worden gesproken. Barcelona wil circa zestig miljoen euro op jaarbasis incasseren, allerlei bonussen meegerekend.

Eduard Romeu, in het bestuur verantwoordelijk voor de economische zaken, kondigde onlangs aan dat 'iedereen die op het tenue wil staan, of het nu op de mouw of op het shirt is, ervoor zal moeten betalen'. Barcelona wil binnen nu en vijf jaar toewerken naar een jaarlijkse omzet van anderhalf miljard euro.

Barcelona presteert financieel beroerd. Lees hier de duiding bij de dramatische cijfers:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.