Hoesen schiet Groningen in krankzinnig slot langs Willem II

Reacties

FC Groningen heeft Willem II over de knie gelegd. Invaller Danny Hoesen stelde de zege veilig, nadat Willem II in de slotfase terug was gekomen: 2-1.

Hoesen schiet Groningen in krankzinnig slot langs Willem II

In de Euroborg viel op voorhand geen doelpuntenfestijn te verwachten. Groningen en Willem II kampen dit seizoen namelijk met hetzelfde probleem: een gebrek aan scorend vermogen. In de eerste acht duels maakten de Tilburgers slechts zes doelpunten, de noorderlingen mochten twee keer vaker juichen.

Om het probleem van het gebrek aan stootkracht te tackelen, startte trainer Jurgen Streppel met Richairo Zivkovic als rechtsbuiten. De Ajax-huurling keerde daarmee terug op vertrouwde grond. In het shirt van Groningen kwam hij elke 138 minuten tot een Eredivisiedoelpunt, maar hij wacht nog altijd op zijn eerste treffer voor Willem II. Daar kwam tegen zijn oude liefde ondanks verwoede pogingen geen verandering in. Een kwartier voor tijd moest Zivkovic gedesillusioneerd naar de kant.

Groningen heeft met Mimoun Mahi (foto boven) een spits die wél in vorm is. Dat toonde de 21-jarige aanvaller ook tegen Willem II weer aan. Toen hij in de 24ste minuut door Albert Rusnák werd weggestuurd, schoot hij uiterst beheerst raak. Zo maakte Mahi alweer zijn vijfde treffer van dit Eredivisie-seizoen, wat extra knap is gezien het feit dat hij tegen Willem II pas voor de tweede keer in de basis begon.

De thuisploeg verzuimde de score uit te bouwen, wat vooral Bryan Linssen viel aan te rekenen. De vleugelspeler had in de 72ste minuut de vrije doortocht naar Kostas Lamprou, maar hij was onzuiver in de afronding. Hierdoor kon Willem II met invallers Adam Nemec, Robert Braber en Lesly de Sa nog een slotoffensief inzetten en dat leverde vijf minuten voor tijd succes op. Na een corner viel de bal via een carambole binnen. Etiënne Reijnen kreeg de eigen goal op zijn naam.

Twee minuten later was het antwoord van Groningen daar. Reijnen legde met zijn hoofd een lange bal terug en gouden wissel Danny Hoesen schoot uit de draai overtuigend raak: 2-1. Groningen geeft met de zege een gevolg aan de goede resultaten tegen Willem II. De noorderlingen verloren nog nooit een Eredivisie-wedstrijd van Willem II in de Euroborg (W6, G2). Bovendien pakte Willem II slechts één punt uit de laatste acht competitieduels met Groningen (thuis & uit – G1, V7).

Groningen stijgt door de driepunter naar de achtste plek, Willem II staat zestiende. Op donderdag wacht de noorderlingen een confrontatie met Slovan Liberec in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.