Hoeness: 'Het wordt moeilijk, zo niet onmogelijk om Alonso te halen'

Reacties

Uli Hoeness vraagt zich af of het Bayern München gaat lukken om Xabi Alonso de komende maanden los te weken bij Bayer Leverkusen. De Spaanse oud-international geldt als topkandidaat om trainer Thomas Tuchel na dit seizoen op te volgen, maar Bayern houdt er rekening mee dat het moet doorschakelen naar andere kandidaten.

Hoeness: 'Het wordt moeilijk, zo niet onmogelijk om Alonso te halen'
© Pro Shots

Sinds bekend werd dat Tuchel en Bayern na anderhalf seizoen uit elkaar gaan, wordt Alonso nadrukkelijk gelinkt aan Bayern. De voormalige middenvelder sloot zijn spelerscarrière af in Zuid-Duitsland en sprak in het verleden al eens met de nieuwe technisch directeur Max Eberl toen die nog werkzaam was bij Borussia Mönchengladbach. Eberl heeft donderdag bij Sky laten weten dat hij in april werk gaat maken van de komst van een nieuwe trainer. 'Maar als het langer duurt, duurt het langer. We willen de beste beslissing nemen.'

Dat Alonso in het ideale geval overkomt van Leverkusen, is inmiddels wel duidelijk. Hoe de 42-jarige Spanjaard zelf denkt over die overstap, is nog niet bekend. Hoeness, nog altijd verbonden aan Bayern als erevoorzitter en lid van de raad van toezicht, erkent dat iedereen bij Bayern gecharmeerd is van Alonso. 'We zullen zien wat er mogelijk is dit jaar. Het zal heel moeilijk worden, om niet te zeggen dat het waarschijnlijk onmogelijk is', zei de 72-jarige oud-voorzitter van Der Rekordmeister donderdagmiddag tegen het regionale medium BR24.

© Pro Shots

Omdat Alonso pas net anderhalf jaar in dienst is bij Leverkusen en hard op weg is om de club naar de eerste landstitel in de historie te leiden, vraagt Hoeness zich af hij al zo snel wil vertrekken bij Die Werkself. 'Zoals ik hem heb leren kennen, kan ik me voorstellen dat hij er meer naar neigt om door te gaan, omdat hij het project niet zo achter wil laten. Hij werkt bij een club die op weg is om kampioen van Duitsland te worden. Als hij twee of drie jaar langer succesvol was geweest, was het waarschijnlijk makkelijker geweest om hem daar weg te halen.'

Rangnick
Volgens Kicker ziet Bayern in Ralf Rangnick een belangrijk alternatief, mocht Alonso niet komen. De 65-jarige trainer maakt na een korte periode bij Manchester United nu indruk als bondscoach van Oostenrijk en geniet in eigen land aanzien vanwege zijn werk bij Red Bull. Roberto De Zerbi wordt ook nog altijd genoemd, maar binnen de leiding zouden er twijfels zijn om dat de Italiaanse manager van Brighton & Hove Albion geen Duits spreekt. Door de namen van Antonio Conte, José Mourinho, Zinedine Zidane zou inmiddels een streep zijn gezet.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89-24
+65
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78-39
+39
73
3
Bayern München
34
23
3
8
94-45
+49
72
4
RB Leipzig
34
19
8
7
77-39
+38
65
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.