Hoedt helpt Inter historisch slechte reeks breken

Internazionale heeft na acht duels in de Serie A eindelijk weer het zoet van de overwinning geproefd (1-3). Lazio-verdediger Wesley Hoedt bood een helpende hand.

Terwijl Lazio de vierde plaats zich definitief eigen kon maken, had Internazionale vooral voor ogen in Rome een einde te maken aan een historisch slechte reeks. De Nerazzurri hadden geen van de laatste acht Serie A-duels gewonnen, waarmee ook de kansen op een Europees ticket waren verkeken.

Het zag er niet goed uit, toen Baldé Keita in de achttiende minuut uit een strafschop Lazio op een 1-0 voorsprong zette. De kansen keerden voor Inter na een half uur. In de 31ste minuut kopte Marco Andreolli na een corner van Ivan Perisic de 1-1 op het scorebord. Enkele minuten later beleefde Hoedt zijn onfortuinlijke moment. Via zijn voet verdween een voorzet van Antonio Candreva in het Romeinse doel.

Lazio zag in de 66ste minuut de hoop op een positief resultaat vervagen toen Keita voor een vermeende schwalbe zijn tweede gele kaart van de avond incasseerde en daardoor de kleedkamer vroegtijdig moest opzoeken. Een kwartier voor tijd maakte Éder aan alle onzekerheid een einde. Van dichtbij schoot hij de 1-3 tegen de touwen. Op dat moment was Stefan de Vrij al gewisseld. Hij zag vanaf de zijkant hoe ook Senad Lulic met twee gele kaarten het einde van de wedstrijd niet haalde.

Door het resultaat in Rome is de voorsprong van Lazio op nummer vijf Atalanta Bergamo nog maar één punt. Internazionale klimt dankzij de zege naar de zevende plaats, al is dat ook nog het hoogst haalbare. Komend weekend wacht de laatste speelronde in de Serie A.