Hoe Pepijn Lijnders zijn skivakantie onderbrak voor een toptransfer

Reacties

De verantwoordelijkheden van Pepijn Lijnders bij Liverpool reiken verder dan de veldtrainingen. De assistent van hoofdtrainer Jürgen Klopp speelde een belangrijke rol in de komst van Luis Díaz, de aanvaller die FC Porto een halfjaar geleden voor minstens veertig en maximaal zestig miljoen euro inruilde voor Liverpool.

Hoe Pepijn Lijnders zijn skivakantie onderbrak voor een toptransfer
© Pro Shots

Lijnders publiceert volgende maand een boek over zijn ervaringen in het seizoen 2021/22 bij Liverpool, genaamd Pep Lijnders: Intensity - Inside Liverpool FC. Daarin blikt hij onder meer terug op de winterse transferperiode. Liverpool troefde Tottenham Hotspur af in de strijd om Díaz, die in zijn eerste maanden een goede indruk achterliet in de Premier League. 'Ik was op skivakantie met mijn vrouw Daniëlle, toen ik tijdens het avondeten werd gebeld door de sportief directeur', memoreert Lijnders in een voorpublicatie die door diverse Engelse media wordt gedeeld.

© Pro Shots

Julian Ward, de sportief directeur, zei dat Lijnders binnen vijf minuten een telefoongesprek zou ingaan met Klopp en Diaz. Het was noodzakelijk om de Colombiaan te verleiden, omdat Tottenham ook werk maakte van zijn komst. 'Ik voegde me bij het telefoongesprek en Jürgen legde aan Luis uit hoe hij past in onze speelstijl en dat wij hem zouden helpen. "Maar je zult veel vaker van deze man horen!", zei hij over mij. Waarop ik reageerde: "Maar ik leg de dingen rustiger uit dan Sérgio Conceição (trainer FC Porto, red.). Daar moest Luis om lachen'

'Ik vertelde hem: "We willen je dolgraag binnenhalen en we voeren al anderhalve maand gesprekken met onze eigenaars en onze sportief directeur over je komst." Maar zulke transfers zijn niet makkelijk', weet Lijnders. De Nederlander hield Díaz voor dat hij in Liverpool kon trainen met verdedigers als Virgil van Dijk, Andy Robertson en Trent Alexander-Arnold. 'Die zullen je zoveel sterker maken', zei Lijnders.

'Op de training zul je deze mannen iedere dag kapot moeten spelen. Daar word je beter van. Ik zei dat er maar weinig clubs zijn die nog meer geschiedenis en cultuur hebben dan Porto, maar dat Liverpool een van die clubs is. Daarna liep Julian met zijn telefoon naar onze prijzenkast op het trainingscomplex. Hij zei: "We willen deze uitbreiden en daarom willen we jou hebben." Als Luis daarvoor nog niet overtuigd was, dan was hij dat toen wel.'

VI sprak Jürgen Klopp in april over de samenwerking met zijn rechterhand Pepijn Lijnders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.