Hoe lang is Van Bronckhorst nog strijdbaar?

Reacties

Direct na het verlies bij De Graafschap sprak Giovanni van Bronckhorst zijn spelersgroep toe en hij stelde maar één vraag: hebben jullie nog vertrouwen in mij? Het was niet voor het eerst dat de trainer van Feyenoord die woorden gebruikte.

Hoe lang is Van Bronckhorst nog strijdbaar?

Hij krijgt steeds meer het gevoel dat een groot deel van zijn selectie het niet meer voor hem wil doen. Van Bronckhorst zelf is te veel gentleman om zijn ware gevoelens te uiten in de media, maar ook hij ergert zich aan een aantal spelers.

Van Bronckhorst overleefde al wat crises bij Feyenoord. In zijn eerste seizoen leed hij zeven nederlagen op rij en pakte twee punten uit negen duels. Iedere andere trainer was al lang ontslagen, maar Van Bronckhorst had als ex-speler van de club veel krediet. Dick Advocaat schoot te hulp en Van Bronckhorst won dat jaar de beker.

Een seizoen later volgde de landstitel, waarmee hij als trainer geschiedenis schreef, alleen kende Feyenoord afgelopen seizoen weer een moeizame fase. Al voor de winterstop was de titel uit zicht. De achterstand op kampioen PSV liep op tot zeventien punten, maar toch schreef Van Bronckhorst weer een prijs bij, zijn tweede KNVB-beker. Daar kwam vorige week nog een tweede Johan Cruijff Schaal bij, zodat zijn totaal op vijf staat.

Niettemin is hij nu al in zijn derde crisis aanbeland, na kansloze nederlagen bij AS Trencín en De Graafschap. Het lijkt, alles bij elkaar opgeteld, een kwestie van tijd voordat de bom echt barst in de selectie van Feyenoord en Van Bronckhorst, die nu nog strijdbaar is, er geen zin meer in heeft.

Lees op VI Pro het hele verhaal over de crisis bij Feyenoord. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.