Hoe gaat Man City de afwezigheid van Haaland opvangen?

ADVERTORIAL - Een halve week na de zenuwslopende thriller tegen Arsenal ontvangt Luton Town het Manchester City van Pep Guardiola. Stunt de promovendus of vindt City weer de aansluiting bij de top van de Premier League? Speel mee bij JACKS.NL!

Hoe gaat Man City de afwezigheid van Haaland opvangen?
© Pro Shots
Luton Town
Luton Town
1 - 2
Manchester City
Manchester City

Zondagochtend sijpelde door dat Haaland niet zal spelen op Kenilworth Road. De Noorse spits sukkelt met voetklachten en krijgt rust. Het missen van de 23-jarige goalgetter is natuurlijk een groot gemis. Haaland scoorde dit seizoen ook alweer veertien keer in vijftien Premier League-optredens. Daarmee is hij natuurlijk ook de clubtopscorer.

Julián Álvarez en Phil Foden staan achter Haaland gedeeld tweede op de topscorerslijst van The Citizens als het gaat om goals in dit Premier League-seizoen. Zowel de Argentijnse aanvaller als de Engels international scoorde vier keer. Pep Guardiola staat bekend om het vinden van creatieve oplossingen voor problemen, maar de meest voor de hand liggende keuze is het doorschuiven van Álvarez naar de spitspositie. De pas 23-jarige wereldkampioen speelde dit seizoen meestal in de rol van aanvallende middenvelder/schaduwspits.

Denk jij dat Álvarez een hoofdrol gaat grijpen door te scoren tegen Luton? De quotering voor een doelpunt van hem is 2.17. Inzetten op een goal van Foden kan ook veel opleveren (2.80). De buitenspeler uit de jeugdopleiding van City is uitstekend in vorm. Hij had bij elf van de vorige twaalf Premier League-wedstrijden van de landskampioen een basisplaats. Ook interessant is de odd van 4.40 voor een treffer van Bernardo Silva. De veelzijdige Portugees kan natuurlijk ook als valse spits spelen, een optie waar Guardiola al een paar keer gebruik van heeft gemaakt.

Odds doelpuntenmakers Man City

- Julián Álvarez: 2.17
- Phil Foden: 2.80
- Jérémy Doku: 3.65
- Bernardo Silva: 4.40
- Jack Grealish: 4.60

Luton liet eerder deze week al zien een topteam pijn te kunnen doen. De club van Tahith Chong dreef Arsenal dinsdagavond tot het uiterste. De Londenaren kwamen met de schrik vrij door een goal van Declan Rice in de 97ste minuut (3-4). Luton was in dat duel met name gevaarlijk bij standaardsituaties. Verwacht jij vanmiddag opnieuw veel goals? De quotering voor minstens vier treffers is 2.38.

Wil jij met extra spanning genieten van de mooiste wedstrijden op deze zondag? Speel mee bij JACKS.NL!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's