Hoe Frenkie zijn trainer tot waanzin dreef: 'Hij draaide iedereen ziek'

Reacties

Charlton Vicento (31) heeft mooie herinneringen aan zijn tijd bij Willem II, waar hij met een piepjonge Frenkie de Jong speelde. De ex-prof weet nog goed hoe de huidige middenvelder van Barcelona zijn toenmalige trainer Jurgen Streppel tot waanzin dreef.

Hoe Frenkie zijn trainer tot waanzin dreef: 'Hij draaide iedereen ziek'
© Pro Shots

‘Streppel werd soms helemaal gek van hem’, zegt Vicento in gesprek met VI. Als op de training een deel van de selectie de opstelling van de tegenstander moest nabootsen, gooide De Jong alles overhoop. ‘Frenkie ging alleen maar dribbelen en mensen wegspelen, zoals hij tegenwoordig nog steeds doet. Dan legde Streppel de oefening stil: “Kap daarmee!” Maar Frenkie had daar compleet schijt aan. Hij draaide iedereen helemaal ziek.’

De Jong zou uiteindelijk maar twee Eredivisie-duels binnen de lijnen komen namens Willem II. Aan interesse was er geen gebrek voor de middenvelder. ‘Hij vertelde me destijds dat hij bijna naar Bayern München zou gaan, maar uiteindelijk werd het toch Ajax’, aldus Vicento.

Lees op VI PRO de volledige reportage op bezoek bij Charlton Vicento. Hij vertelde onder meer waarom hij zichzelf als prof nooit helemaal gelukkig voelde. Op zijn 27ste verdween hij uit de voetbalwereld omdat hij maar één wens had: een normaal persoon zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.