Sterling koopt 550 kaartjes, wereldgoal van Grafite viert jubileum

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sterling koopt 550 kaartjes, wereldgoal van Grafite viert jubileum

• Edinaldo Batista Libânio, beter bekend onder zijn voetbalnaam Grafite, maakte vandaag precies tien jaar geleden zijn werelddoelpunt tegen Bayern München. De getructe aanvaller van VfL Wolfsburg legde tegen Der Rekordmeister twee man in de luren en tikte de bal daarna met de hak (!) binnen. Uiteindelijk eindigde de treffer als derde in de verkiezing om de FIFA Puskás Award. Hier zie je Grafites goal nog eens terug: 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Tijdens de training gaat er wel eens iets mis. Zo ook bij Melbourne City FC, deze week. Een verdwaald schot van Kearyn Baccus kwam vol in het gezicht van Jamie Maclaren terecht, die meteen knock-out ging en vervolgens drie minuten bewusteloos op het gras lag. Hij hield zelfs een hersenschudding over aan de klap en miste daardoor de wedstrijd van zijn club tegen Western Sydney Wanderers. 'We maken er in de groep al grappen over dat Kearyn nooit meer mag schieten', zegt Maclaren, die er wel om kan lachen. 

• De bouw van het Estadi Johan Cruyff vordert gestaag. Na dit seizoen wordt het stadion geopend en kunnen de reserve- en damesteams van Barcelona er trainen en spelen. Als het stadion af is gaat het Mini Estadi van de Catalanen tegen de grond en verhuizen ook de jeugdelftallen naar het nieuwe onderkomen. In het Estadi Johan Cruyff kunnen straks circa zesduizend fans plaatsnemen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Alle leerlingen van de Ark Elvin Academy in Londen hebben van Raheem Sterling een kaartje gekregen voor de halve finale-wedstrijd tussen Manchester City en Brighton & Hove Albion in de FA Cup. Nadat hij op zijn vijfde verhuisde van Jamaica naar Engeland zat Sterling zelf jaren op die school. In totaal mogen 550 scholieren naar Wembley om de halve finale van dichtbij te beleven. Manchester City slaagde er de laatste weken niet in al zijn kaarten voor de wedstrijd te verkopen: er werden 25.000 kaarten aan de man gebracht, maar de laatste tweeduizend stuurde de club terug naar de Engelse bond.

• Augusto César Lendoiro was als voorzitter van Deportivo La Coruña betrokken bij de nodige transfers van de Galicische club, waaronder die van Roy Makaay in 2003. De spits vertrok toen voor een slordige twintig miljoen euro naar Bayern München. Volgens Lendoiro sneed de Duitse club zich in de vingers tijdens de onderhandelingen over de afkoopsom. Na een gezamenlijk diner in Madrid ging het bijvoorbeeld mis. 'In plaats van mij in de eerste taxi te laten stapten ze direct in. Ik heb ze gezegd dat het één miljoen zou gaan kosten', aldus Lendoiro. 'Ze maakten ook een fout door hem al te presenteren voordat de deal was afgerond. Ik zei daarom dat ze misschien wel wisten hoe voetbal gespeeld moest worden, maar dat ze geen verstand hadden van zaken doen.'

Dennis en Gérard de Nooijer vierden de nodige successen in het shirt van Sparta Rotterdam. De Kasteelheren kunnen er dan ook niet om heen de Zeeuwse tweeling te feliciteren met hun vijftigste verjaardag.

Nicolás Tagliafico kan zelfspot niet worden ontzegd. De Argentijn reageerde met een kwinkslag op de tweet van Ajax over de Amsterdamse doelpuntenmakers in Emmen. Want had hij niet ook een goal op zijn naam gekregen? Inderdaad, een eigen doelpunt.

'We konden het goed met elkaar vinden en we hebben nog altijd contact. Maar donderdag gunt hij ons niks en gunnen wij hem niks.'
• PEC Zwolle-trainer Jaap Stam komt donderdag in PSV-trainer Mark van Bommel een oude bekende tegen.

• Zijn verhuizing van Manchester United naar het Chinese Shandong Luneng Taishan heeft bij Marouane Fellaini ook de noodzaak weggenomen om een huis in Engeland te hebben. Kortom, de Belgische oud-international heeft een makelaar ingeschakeld om zijn stulpje aan de man te brengen. De nieuwe eigenaar krijgt voor ruim twee miljoen euro dan ook de beschikking over een eigen kapsalon, want dat heeft het huis van de middenvelder met de tot voor kort uitermate weelderige haardos.

• Ruim vijfduizend suggesties werden ingestuurd. De Berlijnse Zoo koos voor Hertha als naam voor de kleine ijsbeer die in december ter wereld kwam, naar de sponsorende voetbalclub. 'Twee grote Berlijnse instituten werken nu samen', aldus Ingo Schiller, directeur van Hertha BSC. Kleine Hertha heeft in ieder geval wel balgevoel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.