Hoe Bakambu in Hong Kong uit zijn Barcelona-droom werd geholpen

Reacties

Cédric Bakambu de nieuwe spits van Barcelona? Zelf claimt hij onderweg naar Spanje te zijn afgebeld.

Hoe Bakambu in Hong Kong uit zijn Barcelona-droom werd geholpen
© Pro Shots

Barcelona heeft via officiële kanalen laten weten dat er geen nieuwe spits meer gaat komen. Op de laatste dag van dit transferwindow blijft het stil in Camp Nou. Die stilte staat in schril contrast met alle drukte en speculaties van de laatste weken over de invulling van de vacature Luis Suárez.

Verschillende grote namen passeerden de revue, maar geen van allen bleek een haalbare kaart. Rodrigo, Pierre-Emerick Aubameyang of Richarlison, het bleef bij speculaties zonder bevestiging. De afkoopsom was te hoog of er was geen bereidheid te verkopen.

In het geval van Bakambu lag er volgens L'Équipe wel op hoofdlijnen een akkoord. Zijn Chinese club Sinobo Guoan was bereid mee te werken aan een huur met optie tot koop van de spits uit DR Congo. De 28-jarige aanvaller stapte dan ook met een goed gemoed in het vliegtuig, dat hem via een tussenstop in Hong Kong in Spanje zou brengen.

Maar hij haalde Europa niet. Tijdens de overstap in Hong Kong kreeg hij een belletje van Eric Abidal. De technisch directeur van Barcelona vertelde Bakambu dat er toch een streep ging door de transfer. En dus was het een bijna transfer, zoals hij ook zelf zegt in een tweet gericht aan Transfermarkt. 'Tot een andere keer, Antoine Griezmann.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.