Hodgson én Rooney blij met bij Engeland opgeleefde Welbeck

Reacties

Engeland kan tijdens de komende twee EK-kwalificatieduels beschikken over een Danny Welbeck in uitstekende vorm. De vaak verguisde aanvaller leefde op toen de nationale ploeg voor het laatst bij elkaar was.

Hodgson én Rooney blij met bij Engeland opgeleefde Welbeck

Een paar dagen voordat Engeland begin september thuis vriendschappelijk speelde tegen Noorwegen en in het kader van de start van de EK-kwalificatie op bezoek ging bij Zwitserland, verhuisde Welbeck (foto, midden) van Manchester United naar Arsenal.

United-fans waren destijds niet ontevreden met de transfer, terwijl die van Arsenal zich op hun beurt afvroegen wat hun club met Welbeck moest. Tegen Zwitserland (2-0 winst) bezorgde Welbeck The Three Lions met twee treffers na rust echter een vliegende start van de kwalificatiecyclus. Vervolgens liet hij ook bij Arsenal zien heel aardig in vorm te zijn, met een hattrick in het Champions League-duel met Galatasaray (4-1) als belangrijkste bewijsstuk.

'Hij is een geweldige speler', looft Engeland-aanvoerder én voormalig United-ploeggenoot Wayne Rooney (foto, links) dan ook. Hij schoof samen met bondscoach Roy Hodgson (foto, rechts) aan voor de persconferentie voorafgaand aan het tweede EK-kwalificatieduel, donderdag, thuis tegen San Marino. 'Hij krijgt niet altijd de credits die hij verdient. Hoe meer hij voor Arsenal gaat spelen, hoe meer hij zal bewijzen hoe goed hij is. Want in mijn ogen is het echt absolute topspeler.'

Ook keuzeheer Hodgson toont zich verguld. 'Ik ben blij voor die jongen, hij maakt al sinds ik begon in 2012 deel uit van mijn plannen. Ook toen selecteerde ik hem al.' Naast Rooney is er in de spits bij Engeland nog één plekje over. Die gaat donderdag en dinsdag (uitduel in Estland) naar Welbeck, omdat concurrent Daniel Sturridge geblesseerd is. 'Het heeft nog geen zin na te denken over wat te doen als iedereen fit is. We hebben drie zeer goede spitsen die het mogen uitvechten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.