Historisch veel tegengoals voor Man Utd: Onana aangepakt na 'horror show'

Reacties

Het 3-3 gelijkspel tegen Galatasaray is voor Manchester United een volgende bron van zorgen in het tweede seizoen onder Erik ten Hag. In de laatste zestig jaar heeft United nooit zoveel goals geïncasseerd in de eerste twintig wedstrijden van een seizoen als nu.

Historisch veel tegengoals voor Man Utd: Onana aangepakt na 'horror show'
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
3 - 3
Manchester United
Manchester United

Het is een sombere statistiek die tot de verbeelding spreekt. Bij The Red Devils staat de teller na de 3-3 in Istanbul al op 33 tegengoals. In het seizoen 1962/63 kreeg United voor het laatst meer tegengoals (43) in de eerste twintig wedstrijden.

De defensieve cijfers in de Champions League zijn ook ronduit pijnlijk. Het team van Ten Hag incasseerde veertien treffers in zijn eerste vijf groepswedstrijden. Nooit eerder kreeg United zoveel goals tegen in een groepsfase van de Champions League. Nooit eerder ook kreeg een Engels team zoveel goals tegen in zijn eerste vijf Champions League-wedstrijden in een seizoen. Mede door die onthutsende defensieve statistieken is United hekkensluiter in Groep A. Weinigen hadden verwacht dat FC Kopenhagen en Galatasaray een betere uitgangspositie zouden hebben bij het ingaan van de laatste speelronde, waarin groepswinnaar Bayern München naar Old Trafford komt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Andre Onana zal zich schuldig hebben gevoeld na het uit handen geven van een 1-3 voorsprong tegen Galatasaray. Hij wordt door vrijwel alle Engelse media ook aangewezen als schuldige. De ex-Ajacied heeft in het spelersrapport van The Manchester Evening News een 2 gekregen. Bij alle tegengoals zag de doelman er op zijn zachtst gezegd niet goed uit, zo is het oordeel.

De BBC meldt over Onana: 'In het stadion hing een spandoek dat refereerde aan de wedstrijd van dertig jaar geleden "Jullie nachtmerrie is weer terug". Het leken profetische woorden voor de hopeloze Onana. We zouden overdrijven door te zeggen dat er veel tranen gelaten werden bij het afscheid van David de Gea afgelopen zomer na twaalf jaar bij Manchester United, maar er zal toch met wat hoop gedacht worden aan de doelman die nog zonder club zit.' De blunder bij de 2-3 van Hakim Ziyech wordt aangewezen als hét dieptepunt in de 'horror show' van Onana. 'Hij leek de bal met zijn rechterhand weg te willen scheppen, maar werkte de bal zo het doel in. Ziyech leek na die actie net zo verbaasd te zijn als alle United-spelers en Onana zelf.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
12-6
+6
16
2
FC Kopenhagen
6
2
2
2
8-8
0
8
3
Galatasaray
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
Manchester United
6
1
1
4
12-15
-3
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.