Historisch slecht FC Twente treft 'Koning Paal' FC Groningen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. FC Twente ontvangt FC Groningen zondag in eigen huis.

Historisch slecht FC Twente treft 'Koning Paal' FC Groningen

FC TWENTE - FC GRONINGEN


Aftrap:16.45 uur
Scheidsrechter:Ed Janssen
Laatste 5 duels FC Twente:1 punt
Laatste 5 duels FC Groningen:3 punten

ACTUEEL

• Met zeventien punten uit 25 duels is FC Twente bezig aan een historisch slecht seizoen. De Tukkers, die pas vier keer triomfeerden, komen maar niet weg uit de gevarenzone. Tegenstander FC Groningen presteert deze jaargang ook teleurstellend, maar het moet wel raar lopen wil het degradatiespook opduiken in het Noordlease Stadion.

• FC Twente bleef zonder overwinning in zijn laatste negen Eredivisie-wedstrijden. In 1997 zetten de Enschedeërs voor het laatst een dergelijke serie neer. Toen werden liefst tien duels achtereen niet gewonnen.

Woensdag viel voor FC Twente het doek in het KNVB-bekertoernooi.

 Vorige week trof FC Groningen tegen NAC Breda drie keer het aluminium, waardoor de noorderlingen in totaal al twintig keer de paal of lat raakten dit seizoen, meer dan elke andere Eredivisie-club.

• In de eerste 25 speelrondes verrichtte FC Groningen-doelman Sergio Padt liefst 124 reddingen, meer dan al z'n collega's. Gedurende de volledige 34 duels van de voorbije competitie trad Padt 131 keer reddend op.

Holla heeft vertrouwen in redding FC Twente.

• Gertjan Verbeek boekte geen enkele zege in zijn eerste zeven Eredivisie-thuisduels met FC Twente (drie remises en vier nederlagen). Deze eeuw moesten slechts vijf trainers langer wachten op een eerste thuiszege met hun nieuwe werkgever.

• Voor het eerst in 22 jaar kan FC Groningen in vier achtereenvolgende Eredivisie-duels gelijkspelen. Ook in 1996 was FC Twente de vierde opponent in die reeks.

In de competitie verloor FC Twente vorige week van FC Utrecht.

HISTORIE

• 23 van de vorige 37 edities van FC Twente - FC Groningen resulteerden in een overwinning voor de thuisploeg. Zeven maal veroverden de noorderlingen alle punten en een remise was eveneens zeven keer het resultaat.

FC Groningen speelde vorige week gelijk tegen NAC Breda.

• Tijdens de laatste speelronde van vorig seizoen eindigde dit duel in een 3-5 zege voor FC Groningen. Simon Thesker maakte destijds een eigen doelpunt en de andere drie Groningse doelpuntenmakers zijn inmiddels vertrokken: Bryan Linssen, Oussama Idrissi (twee goals die middag) en Alexander Sørloth.

De laatste vijf Eredivisie-edities tussen FC Twente en FC Groningen:


2012/134-1
2013/145-0
2014/151-2
2015/162-0
2016/173-5

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.