Hilterman voorkomt dat Groningen Willem II in topper kan inhalen

Willem II is zaterdag bij MVV Maastricht ontsnapt aan een nederlaag. De Tilburgers keken lang tegen een achterstand aan, maar in blessuretijd kopte Jeredy Hilterman de 1-1 tegen de touwen. In de strijd om promotie zou dat weleens een héle belangrijke gelijkmaker kunnen blijken. Volgende week kan Willem II promoveren.

MVV Maastricht
1 - 1
Willem II
Willem II

Willem II speelde in zijn vorige uitwedstrijd teleurstellend gelijk tegen Jong FC Utrecht (1-1), ook toen door een late gelijkmaker, en had zaterdag dus wat goed te maken. De Tilburgers kwamen echter slecht voor de dag en lieten vooral in de eerste helft weinig zien. MVV was gretiger en kwam op voorsprong via Dailon Livramento. Voor de spits was het zijn veertiende doelpunt van het seizoen.

Livramento kreeg in de tweede helft een paar grote kansen op nog een goal. Hij ging daar echter niet goed mee om en dat hield Willem II in de wedstrijd. De bezoekers waren na rust ook gevaarlijk, met bijvoorbeeld kansen voor Hilterman, Khaled Razak en Jeremy Bokila. Romain Matthys keepte goed en hield zijn ploeg op de been.

De bijzonder aantrekkelijke wedstrijd kon alle kanten op en leek in een zege voor MVV te gaan eindigen. Vlak voor tijd viel echter toch nog de 1-1: Hilterman stond bij een voorzet vanaf links helemaal vrij en kopte raak. Hilterman heeft nu zes keer gescoord in zijn laatste zes wedstrijden.

Bijna ging het hierna alsnog helemaal mis voor Willem II. Camil Mmaee kreeg nog een enorme kans op een winnende goal voor MVV, maar Joshua Smits keerde zijn inzet. Daardoor gingen de twee ploegen in evenwicht uit elkaar.

Willem II heeft nu zeven punten meer dan FC Groningen, dat later deze zaterdag thuis tegen SC Cambuur speelt en volgende week de koploper treft. Als Hilterman niet had gescoord, had Groningen in die topper wellicht kunnen passeren (op doelsaldo). Dat scenario is nu van tafel: bij een overwinning op Groningen is Willem II verzekerd van promotie naar de Eredivisie.