Hilterman blikt terug op promotiefeestje: 'Ik heb het niet vervelend bedoeld naar NAC'

Reacties

Jeredy Hilterman werd vorig seizoen een veelbesproken figuur, toen hij als speler van NAC Breda de microfoon greep tijdens het promotiefeestje van FC Emmen. De spits, die tegenwoordig bij Almere City zijn doelpunten maakt, kijkt er niet met spijt op terug. 'Het was gewoon een geintje', zegt hij.

Hilterman blikt terug op promotiefeestje: 'Ik heb het niet vervelend bedoeld naar NAC'
© Pro Shots

Hilterman maakte na een doelpuntrijk seizoen bij Jong FC Utrecht de overstap naar FC Emmen, maar vreesde voor de tweede seizoenshelft op de bank te belanden. De aanvaller vertrok daarom naar NAC en slaagde er daar niet in om zijn draai te vinden. Toen Emmen promoveerde naar de Eredivisie, voegde Hilterman zich nog één keer bij zijn oude ploeggenoten. Tijdens de huldiging vertelde hij aan de Emmen-fans dat hij een fout had gemaakt door de club in januari te verlaten.

Met zijn aanwezigheid op het promotiefeestje en zijn uitspraken wekte Hilterman de woede van de NAC-aanhang. Hij werd voor de slotfase van het seizoen geschorst en in de zomer besloten club en speler dat het beter was om uit elkaar te gaan. Hilterman ging verder bij Almere City, waarvoor hij tot dusver al twaalf keer scoorde. Daarmee is hij een hoofdrolspeler in de ploeg die derde staat in de KKD.

Terugkijkend op die zaterdagmiddag in april heeft Hilterman geen spijt. 'Mensen die me een beetje kennen weten dat ik graag grapjes maak, en dat ik heel veel zelfspot heb', zegt de spits in een interview met VI. 'Maar ze namen het daar wel heel erg letterlijk. Dat vind ik jammer, en ik had het achteraf gezien misschien iets anders kunnen zeggen, maar ik kijk er niet met een negatief gevoel op terug. Het was ook geen open sollicitatie voor een terugkeer naar Emmen, daar was ik helemaal niet mee bezig. Het was gewoon een geintje. Niets meer, niets minder.'

Dat geintje werd wel behoorlijk opgeblazen. Hilterman zegt dat vooral de mensen die om hem heen staan daar last van hebben gehad. 'In het begin was het even vervelend, dan zie je overal je hoofd terug. Maar dat schud ik snel van me af, hoor. Er zijn een paar mensen van wie ik het belangrijk vind hoe ze over me denken, maar hoe de rest van de wereld denkt, maakt me echt niet zo veel uit. Ik heb het niet vervelend bedoeld naar NAC. Ik vierde gewoon een feestje.'

Lees het volledige interview met Jeredy Hilterman in de VI van deze week, of online via VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.