Hilarisch: UEFA gaat de mist in met fraaie Europa League-statistiek Mertens

Reacties

De UEFA heeft donderdagavond een vermakelijke blunder gemaakt. Op het Twitter-account van de Europa League wilde de bond de vijf spelers met de meeste wedstrijden sinds de oprichting van dat toernooi in 2009 in het zonnetje zetten. Bij nummer vier Dries Mertens gingen ze de mist in.

Hilarisch: UEFA gaat de mist in met fraaie Europa League-statistiek Mertens
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het vijftal uitverkorenen werd in een fraaie visual geëerd, compleet met het aantal wedstrijden en de clublogo's van de clubs waarvoor ze die wedstrijden hadden gespeeld. Bij de eerste drie spelers – Rui Patrício (wiens nieuwe record de aanleiding voor het tweetje was), Aleksandar Dragovic en Daniel Carriço – ging dat goed, het palmares van Mertens is niet helemaal gelukt.

Onder de naam van de kleine Belg verschenen de logo's van FC Utrecht, Napoli en… FC Eindhoven. De bewoners van de Aalsterweg zijn door de social media-afdeling van de UEFA verward met stadgenoot PSV. Het was niet het blauw-wit maar het rood-wit waarin Mertens in 2011 en 2012 tot veertien wedstrijden in het donderdagavondtoernooi kwam.

© UEFA

Eindhoven vond de misser van de UEFA hoogst amusant en reageerde met enkele regels uit het clublied van de ploeg die in 1954 landskampioen werd, maar nog nooit Europees voetbal speelde. Volgens de hymne van de eeuwige Keuken Kampioen Divisie-club gaat dat er wel nog een keer van komen. Geruststellend teken: de UEFA heeft het juiste clublogo in ieder geval in hun database!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.