Higuaín schiet Real naar zevende overwinning op rij

Racing Santander heeft op bezoek bij Real Madrid niet voor een stunt weten te zorgen. Dankzij een treffer van Gonzalo Higuaín won de thuisclub zijn zevende duel op rij (1-0).

In de eerste helft ontliepen beide teams elkaar niet zo. De kansen van Real waren groter, maar de 0-0 ruststand was niet onverdiend. Al vroeg in de tweede helft zorgde Higuaín ervoor dat het duel werd opengebroken, na goed doorkoppen van Raúl scoorde de spits zijn dertiende van het seizoen.

Jonathan Pereira en Nikola Zigic waren namens Racing nog dicht bij de gelijkmaker, aangezien vooral Higuaín zijn vizier niet meer op scherp had staan na de 1-0. Arjen Robben, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart begonnen in de basis, maar werden alledrie na rust aan de kant gehaald.

Door de thuisoverwinning verkleint Real het gat met koploper Barcelona naar negen punten, maar Barça kan zondag tegen Sporting Gijón de voorsprong van twaalf punten weer herstellen. De bezoekers uit Santander staan na 22 wedstrijden op de tiende plaats.