Higuaín gegrepen door 'waanzinnige honger' Juventus

Reacties

Matchwinner Gonzalo Higuaín heeft genoten van zijn ploeg tijdens de topper tegen AS Roma zaterdagavond (1-0). 'Juventus is mentaal ongelooflijk sterk.'

Higuaín gegrepen door 'waanzinnige honger' Juventus

De ploeg uit Turijn kroonde zich de afgelopen vijf seizoenen tot kampioen van Italië, maar toonde dit seizoen toch enige tekenen van kwetsbaarheid. Nummer twee Roma hoopte de koploper zaterdag pijn te doen en Juventus tot op één punt te naderen, maar de thuisploeg had andere ideeën. Higuaín opende al binnen een kwartier de score en die voorsprong kwam nooit meer echt in gevaar. Higuaín, die in de zomer overkwam van Napoli, is onder de indruk van de dadendrang van De Oude Dame.

'Ze hebben vijf Scudetto's op rij gepakt, maar hebben nog steeds een waanzinnige honger om te winnen', merkt de Argentijnse spits. 'Het heeft bij mij ook de honger gewekt om door te gaan met winnen en goed spelen. Juventus is mentaal ongelooflijk sterk', vertelde Higuaín aan Rai Sport.

Het klasseverschil tussen de nummer één en twee van de Serie A was groot zaterdag, maar de matchwinner denkt niet dat de competitie al gespeeld is. 'We hebben een belangrijke voorsprong, maar er is nog een lange weg te gaan.' Higuaín weet echter ook dat zijn ploeg de torenhoge favoriet is. 'Onze grootste concurrent zijn wijzelf. Als we geen kampioen worden, is het onze eigen schuld.'

Juventus pakte dit kalenderjaar in de Serie A honderd punten. Alle thuiswedstrijden in 2016 werden gewonnen. Zaterdag evenaarde de club uit Turijn een clubrecord met de 25ste competitiezege op een rij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.