Miralem Pjanic, de verrader van Rome

Reacties

VI-redacteur Roy van den Berghe blikt vooruit op de zeventiende speelronde van de Serie A. Dit keer over Miralem Pjanic, die het afgelopen zomer waagde over te stappen van AS Roma naar Juventus.

Miralem Pjanic, de verrader van Rome

De afgelopen seizoenen verscheen er steevast een glimlach op het gezicht van een AS Roma-supporter wanneer de naam Miralem Pjanic viel. Ja, de Bosniër was soms wat afwezig en nonchalant. Ja, Pjanic liet af en toe zijn mannetje lopen. Nee, een ware gladiator als Francesco Totti, Daniele De Rossi of zelfs Kevin Strootman was hij niet. Maar de Romeinen zagen vooral wat Pjanic wel was. Een smaakmaker, een frèle technicus die zelfs de stoerste fan kippenvel kon bezorgen met een hoogstandje.

Inmiddels is er niets meer over van alle mooie woorden en bewondering. Pjanic heeft Rome verraden. Overstappen naar het gehate Juventus, de poenerige club die in de ogen van veel Roma-supporters vooral titels koopt in plaats van wint. Toch twijfelde Pjanic zelf geen moment toen Juventus 32 miljoen euro voor hem wilde betalen. Roma liet hem met pijn in het hart gaan, vooral omdat de speler zelf duidelijk maakte absoluut te willen vertrekken.

Miralem Pjanic heeft de harten van de Juventus-fans al gestolen. Hij was dit seizoen in twaalf Serie A-duels goed voor vijf treffers en vijf assists.
Miralem Pjanic heeft de harten van de Juventus-fans al gestolen. Hij was dit seizoen in twaalf Serie A-duels goed voor vijf treffers en vijf assists.

Dat het vertrek van Pjanic nog altijd pijn doet in Rome blijkt uit alles. 'Al mijn spelers zijn beter dan Pjanic. Allemaal, zelfs onze materiaalman is beter dan Pjanic. Ik ben niet boos op hem, maar ik ben trainer van AS Roma en al mijn spelers zijn beter. Pjanic speelt nu bij een andere club, terwijl ik de beste spelers ter wereld heb', zei Roma-trainer Luciano Spalletti al eens. 'We hebben Strootman en Paredes. Zij zijn allebei sterker dan Pjanic', klonk het ook.

Juventus-coach Massimiliano Allegri trekt zich niets aan van alle Romeinse woorden. Pjanic is in Turijn lang niet altijd zeker van een startbewijs, maar tegen Roma is hij dat zeker wel. 'Pjanic gaat spelen', bevestigde Allegri direct. Dat betekent dat Strootman, op het veld vermoedelijk de directe tegenstander van zijn ex-ploeggenoot, aan de bak moet. Zoals heel Roma aan de bak moet, want bij een nederlaag is het gat met Juve halverwege het seizoen alweer zeven punten.

Programma
Empoli 17-12
15:00
Cagliari
AC Milan 17-12
18:00
Atalanta Bergamo
Juventus 17-12
20:45
AS Roma
Sassuolo 18-12
12:30
Internazionale
Chievo 18-12
15:00
Sampdoria
Napoli 18-12
15:00
Torino
Pescara 18-12
15:00
Bologna
Udinese 18-12
15:00
Crotone
Genoa 18-12
20:45
Palermo
Lazio 18-12
20:45
Fiorentina
De ultieme Italië Special

De Italië Special ligt sinds 1 november in de winkel.
Bestel nu in de VI Webshop.
Bestel de Italië Special

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.