Higler blijft achter veelbesproken beslissingen staan

Reacties

Scheidsrechter Dennis Higler heeft na afloop van de strijd om de Johan Cruijff Schaal uitgelegd waarom hij Jorrit Hendrix geen tweede kaart heeft gegeven en de 2-0 van Ajax heeft goedgekeurd. De arbiter kwam na afloop niet terug op die beslissingen.

Higler blijft achter veelbesproken beslissingen staan
Ajax
Ajax
2 - 0
PSV
PSV

Hendrix flirtte al voor rust twee keer met een tweede gele kaart. Eerst door met hoog geheven been Daley Blind in het gezicht te raken. 'Voor mij is dat geen tweede gele kaart omdat hij Blind totaal niet aan ziet komen', zo legde Higler uit. 'Natuurlijk raakte hij hem vervelend, maar ik vond het meer ongelukkig', aldus Higler, die meende dat er geen sprake was van opzet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij een sliding op de benen van Van de Beek kwam Hendrix opnieuw goed weg. 'Bij die sliding zit hij inderdaad op het randje. Hij komt hard en fel in, maar hij raakt Van de Beek helemaal niet. Daarom heb ik hem bij me geroepen en verteld dat hij op het randje zat, maar geen kaart gegeven. We hebben het er in Nederland wel eens over dat we feller moeten voetballen, voor mij moet een tweede gele kaart ook overduidelijk zijn. Al snap ik de discussie wel. Een grensgevalletje.'

Tot slot moest Higler ook uitleggen waarom hij besloot de 2-0 van Daley Blind goed te keuren. Aan die goal ging een duel tussen Dusan Tadic en Olivier Boscagl vooraf, waarbij laatstgenoemde naar de grond ging. Tadic raakte hem met de arm in het gezicht. De VAR vroeg Higler naar de beelden te kijken, maar de scheidsrechter besloot de goal niet te annuleren. 'Tadic beweegt amper. Hij komt er voor en maakt zich breed, de PSV'er loopt er achterop. Voor mij is het geen overtreding', zo bleef Higler ook achter die beslissing staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.