Higdon verkiest League One boven Jupiler League met NEC

Reacties

Niet de Jupiler League maar de Engelse League One is het komende seizoen het jachtterrein van Michael Higdon. NEC heeft zojuist bekend gemaakt dat de dertigjarige spits maandag de medische keuring heeft doorstaan bij Sheffield United. Over de transfersom die met de deal gemoeid is, maakten beide clubs niets bekend.

Higdon verkiest League One boven Jupiler League met NEC

Op de website van zijn nieuwe club prijkt Higdon al met het shirt dat hij de komende twee jaar zal dragen. De topscorer van de Schotse Premier League-seizoen 2012/13 (26 goals voor Motherwell) heeft in Sheffield een contract tot medio 2016 ondertekend, met een optie voor nog een jaar.

Hoewel Higdon tijdens de afgelopen jaargang ook voor NEC vijftien keer scoorde in 38 officiële wedstrijden, was dat niet genoeg om degradatie van NEC naar de Jupiler League te voorkomen. Daarop maakte de Engelse spits zijn vertrekwens kenbaar en zocht hij de afgelopen maand in eigen land naar een nieuwe club. NEC haalde met Sjoerd Ars al een vervanger in huis.

Manager Nigel Clough denkt met Higdon de juiste man te hebben gehaald. 'Hij voldoet aan veel van onze eisen. Hij scoort veel, heeft ervaring en is een grote kerel die een bal kan vasthouden. En gezien de vele goede voorzetten die ik in onze voorbereiding heb gezien, moet Michael hier tot zijn recht komen. Hij zal een geweldige aanwinst zijn voor ons.' Higdon is alweer de achttiende speler die NEC deze zomer verlaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.