Hierro vol ongeloof na uitschakeling Spanje: 'Waren oppermachtig'

In de ogen van Fernando Hierro was de uitschakeling van Spanje zondag volledig onterecht. Dat zei de interim-bondscoach na afloop van de wedstrijd tegen Rusland, dat na penalty's met 4-3 won.

'Dit is natuurlijk niet waar we dit WK op hoopten, maar ik kan de spelers niets verwijten, ze hebben alles gegeven', zei Hierro, die beseft dat hij zelf ook flink onder vuur zal komen te liggen. 'Er zal ongetwijfeld kritiek komen op mijn werk als bondscoach en dat accepteer ik. Ik moest moeilijke beslissingen nemen, maar er zullen altijd andere meningen zijn.'

Hierro vond dat er vandaag maar één ploeg de winst verdiende. 'Het is heel moeilijk om een hele wedstrijd alleen maar aan te vallen, 120 minuten lang, maar we bleven maar gaan. Rusland speelde met vijf verdedigers en vier middenvelders daar vlak voor. WK’s zijn ontzettend moeilijk.'

'Tot hun gelijkmaker, speelden wij erg goed. Na de 1-1 gaf de ploeg ook de juiste reactie en ook na rust waren we oppermachtig. We maakten vandaag ook niet de fouten die we in de eerste drie wedstrijden maakten, toen we steeds in het mes liepen bij counters van de tegenstander. Vandaag was de organisatie veel beter.'

Ondanks de vroege uitschakeling is Hierro vol lof over zijn selectie. 'Ik vond het fantastisch om met deze spelers te werken als bondscoach. Mijn toekomst? Daar ga ik niet over. We zullen zien wat er gaat gebeuren. Het resultaat is zeer teleurstellend, maar ik kan niets slechts zeggen over deze groep. Het zijn allemaal professionals die een hecht team vormden, ook de spelers die minder in actie gekomen zijn.'