Hiddink op podium met Cruijff en Koningin Beatrix

In Voetbal International van deze week een uitgebreide reportage over Guus Hiddink rondom zijn recente bezoek aan Nederland en België waar Turkije in actie kwam in het kader van de EK-kwalificatie. VI nr. 23 ligt vanaf woensdag in de winkel.

Hiddink op podium met Cruijff en Koningin Beatrix

Nu er voortdurend wordt gespeculeerd over een mogelijke terugkeer van Guus Hiddink bij Chelsea blijkt maar weer eens hoe hot de Nederlander is waar het gaat om media-aandacht wereldwijd. De huidige bondscoach van Turkije moet het overigens nog wel afleggen tegen Koningin Beatrix en collega Johan Cruijff met wie hij samen het 'podium' vormt.

Naar aanleiding van alle speculaties rond Guus Hiddink was Voetbal International nieuwsgierig naar diens internationale status en zocht daarom in de archieven van de Haagse Koninklijke Bibliotheek naar onderbouwing. Aldaar komen de belangrijke kranten over de hele wereld dagelijks binnen.

Grondige analyse toonde aan dat internationaal in 2011 het meest aandacht werd besteed aan Koningin Beatrix (wereldwijd 3.525 publicaties), gevolgd door Johan Cruijff (1.884).

Over Guus Hiddink werd 1.284 keer gepubliceerd, met daarbij de opmerking dat in deze opsomming ten behoeve van een zo 'eerlijk mogelijke vergelijking' de Turkse media buiten beschouwing werden gelaten, omdat Hiddink anders zeker in aanmerking zou zijn gekomen voor één van de twee topposities.

De voetbalambassadeurs Cruijff en Hiddink verslaan qua internationale media-aandacht ruimschoots premier Mark Rutte over wie in 2011 in de rest van de wereld 854 publicaties werden geteld. Over Oranje-bondscoach Bert van Marwijk werd tot nu toe in dit jaar 256 keer bericht in internationale media.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's