Hiddink haalt uit naar KNVB, Daley Blind maakt vrienden

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hiddink haalt uit naar KNVB, Daley Blind maakt vrienden

'De Nederlandse bond had geen goede filosofie. Er was geen goed management om een, twee of drie stappen vooruit te denken.'
• Het is alweer twee jaar geleden dat Guus Hiddink vertrok bij Oranje. Voor de NOS aanleiding om eens in gesprek te gaan met de inmiddels zeventigjarige trainer. De trainer is opvallend kritisch in de richting van de voetbalbond. Volgens Hiddink kent elke voetbalnatie pieken en dalen. De kunst is om rustig te blijven. 'Aan de top heb je grote talenten nodig en dan daal je weer. Nederland beweegt een beetje in een dalende lijn. We hebben Arjen Robben, we hebben Robin van Persie, maar in het voetbal zijn zij nu op leeftijd. Zij zijn ouder dan dertig. Er zijn nu geen heel grote talenten die zichzelf aanbieden op het grote podium, op topniveau. Dat moet je accepteren. Maar in de tussentijd moet je vasthouden aan je strategie en niet in paniek raken.'

• Waar de eerste Nederlandse clubs alweer zijn begonnen met trainen, genieten de spelers van Manchester United nog van een welverdiende vakantie. Het officiële Twitterkanaal van de club laat weten dat Daley Blind een wel heel bijzondere nieuwe vriend heeft gemaakt..

• Deze zaterdag 24 juni is niet alleen de dag waarop Lionel Messi zijn dertigste verjaardag viert, met Juan Román Riquelme viert nog een andere grootheid een feestje en bovendien zijn ook mannen als voormalig vrijetrappenspecialist Shunsuka Nakamura en Bayern-verdediger David Alaba jarig. Omdat penaltykiller Diego Alves bovendien 32 kaarsjes uitblaast, kwam Squawka op de proppen met dit fraaie verjaardagsteam. Er zullen weinig dagen zijn waarop dat sterker is!

• Dat Messi door de jaren heen behoorlijk is veranderd, blijkt wel uit dit filmpje van Barcelona.

• Ook in huize Rafael van der Vaart is het feest. De aanvallende middenvelder van FC Midtjylland laat op Twitter weten dat hij voor de tweede keer vader is geworden.

• Ook om een andere reden is 24 juni een bijzondere datum. Het is exact 27 jaar geleden dat Nederland op het WK 1990 in Italië van West-Duitsland verloor. De verhitte wedstrijd in de achtste finale tegen de latere wereldkampioen ging vooral de geschiedenisboeken in door het spuugincident met Lama Frank Rijkaard en Rudi Völler. Er kwam daarna zelfs Rijkaard Shampoo op de markt in Duitsland. 'Maakt het haar Völler', luidde de slogan. Bekijk hier de wedstrijdbeelden met Nederlands commentaar.

Ruud Gullit stond toen ook op het veld bij Oranje. De assistent-bondscoach houdt zich op 24 juni 2017 echter met heel andere dingen bezig: hij neemt deel aan een trabantrace in Berlijn.

• Er zijn natuurlijk heel wat redenen te verzinnen om je volgende club te kiezen, maar de manier waarop Melvyn Lorenzen dat doet is wel heel opmerkelijk. De 22-jarige aanvaller laat zich na zijn vertrek bij Werder Bremen leiden door een astroloog met de naam Mr. X. 'Hij doet aan astrologie, wiskunde en geneeskunde en heeft een werkwijze ontwikkeld waarmee hij zogenaamde tijdkwaliteiten berekent. Onderteken ik op het goede tijdstip, dan vermijd ik in combinatie met de juiste trainingen blessures.' Lorenzen heeft daarom al diverse clubs afgezegd… (Bild)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.