Hiddink begint uitstekend aan olympische missie

Reacties

Guus Hiddink is vrijdag uitstekend begonnen aan zijn missie om met China Onder-23 deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De Chinese beloften rekenden af met de leeftijdgenoten van Laos: 5-0.

Hiddink begint uitstekend aan olympische missie

Met twee goals was Yang Liyu de grote man. Halverwege leidde China al met 3-0, diep in de blessuretijd sloeg het team van Hiddink nog twee keer toe.

Het programma voor de ploeg van Hiddink mag moordend worden genoemd. Zondag wacht al een duel met de Filipijnen, waarna dinsdag Maleisië de tegenstander is. Al deze duels worden gespeeld in Kuala Lumpur.

Als de ploeg van Hiddink bovenaan de groep eindigt, mag het sowieso deelnemen aan het Aziatisch kampioenschap voor spelers onder 23 jaar. Bij een tweede plaats neemt de ploeg plaats in de wachtkamer, aangezien alleen de vier beste nummers twee zich eveneens kwalificeren voor de eindronde.

Op het Aziatisch kampioenschap voor spelers onder 23 jaar liggen in januari 2020 drie tickets klaar voor de Olympische Spelen van later dat jaar in Tokio.

In de aanloop naar deze cyclus weigerde Hiddink zijn ploeg te omschrijven als favoriet. 'Niets uit het verleden wijst daarop. Sinds ik in het najaar ben gaan scouten waren de resultaten zeer slecht. Er is dus geen enkele reden om ons als enige en grote favoriet te bestempelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.