Hickersberger is gelukkig met ontslag als bondscoach

Josef Hickersberger leek vorige week nog zijn contract met de Oostenrijkse bond te gaan verlengen, maar maandag verraste de bondscoach vriend en vijand door alsnog op te stappen.

Hickersberger is gelukkig met ontslag als bondscoach

Op basis van persoonlijke overwegingen heeft Hickersberger zijn ontslag ingediend, meldde de Oostenrijkse voetbal bond ÖFB via een korte verklaring op de eigen website. De bond voegde nog toe verrast te zijn, omdat de trainer vorige dinsdag, een dag na de uitschakeling op Euro 2008, had toegezegd te willen aanblijven tot het WK van 2010. Alle details van een nieuw contract waren zelfs al uitgewerkt.

Dat is allemaal voor niets. Hickersberger blijkt er geen zin meer in te hebben om als bondscoach van Oostenrijk door het leven te gaan. De zestigjarige oefenmeester diende bij voorzitter Friedrich Stickler zijn ontslag in, en de preses aanvaardde dat.

Zondag liet Hicke tijdens een televisieprogramma al doorschemeren dat hij overwoog te vertrekken. 'Ik weet niet of het officieel wordt dat ik Teamchef zal blijven. Als een ander bondscoach wil worden, dan ben ik de gelukkigste mens', vertelde hij op Ö3. 'Ik zal opgelucht zijn als iemand anders deze job op zich wil nemen. Ik heb mijn best gedaan, maar het was niet genoeg.'

Maandagochtend kondigde hij in dagblad Der Standard zijn afscheid écht aan. 'Ik stop ermee. Het hoofdstuk is afgesloten. De missie is volbracht. Elke verhaal heeft altijd een duidelijk einde.'

Hickersberger werkte sinds 1 januari 2006 als bondscoach van Oostenrijk. Erg succesvol was hij niet met de Oostenrijkers. Tijdens het EK sprokkelde zijn ploeg één punt bijeen door een gelukkig gelijkspel tegen Polen. Maar de groepsfase sloot het af met de derde plaats, achter Kroatië en Duitsland en vóór Polen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen