HHC zorgt voor bekersensatie tegen NEC

Reacties

HHC Hardenberg heeft zich ten koste van Eredivisionist NEC geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. Het werd 2-0 voor de Topklasser.

HHC zorgt voor bekersensatie tegen NEC

NEC had in de aanloop naar het duel met de Topklasser al drie wedstrijden niet meer gewonnen (G1, V2) en in Hardenberg bleek al snel dat het zo voortvarend aan het seizoen begonnen NEC met een serieuze vormdip kampt. Geen moment was te zien dat NEC twee divisies hoger speelt dan de thuisclub, die op basis van inzet en een goede organisatie vrij eenvoudig overeind bleef.

Direct na rust greep HHC zelfs de leiding. Aanvoerder Glenn Kobussen, ex-speler van Feyenoord, zorgde in de 48ste minuut voor groot feest op Sportpark de Boshoek door af te ronden na een mooie pass van Rob van der Leij. NEC-trainer Ernest Faber greep direct in en haalde de zwak spelende Marcel Ritzmaier en Wojciech Golla naar de kant voor Janio Bikel en Mihai Roman.

Het leverde NEC een veldoverwicht en een paar halve kansen op, maar de Nijmegenaren kwamen in de 67ste minuut goed weg toen Todd Kane ternauwernood de 2-0 voorkwam. De tijd begon daarna te dringen voor NEC. Joey Sleegers zag een schot gekraakt worden, maar verder dan dat kwamen de gasten niet. Het was namelijk HHC dat het duel in de 78ste minuut in het slot gooide, met een van richting veranderde vrije trap van Dennis Krohne.

Die comfortabele voorsprong gaf HHC niet meer uit handen, waardoor het zich voor het eerst in de geschiedenis plaatst voor de laatste acht van het bekertoernooi. Daarmee staan er voor het eerst in de historie van het toernooi minimaal twee amateurclubs in de kwartfinale, omdat woensdag namelijk het duel Capelle - VVSB nog op het programma staat. Met Excelsior '31, dat dinsdagavond FC Den Bosch treft, en Kozakken Boys, de tegenstander van AZ, nog in het toernooi bestaat zelfs de mogelijkheid dat het record nog verder aangescherpt gaat worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.