HHC baalt na eervol verlies toch van die ene gemiste kans

Reacties

HHC Hardenberg kan het toernooi om de KNVB-beker met opgeheven hoofd verlaten na de nipte nederlaag bij AZ (1-0). De Zaterdagtopklasser bleef tot de laatste minuut in de race.

HHC baalt na eervol verlies toch van die ene gemiste kans

'Je merkt dat het in het begin wennen was aan het tempo', zei Glenn Kobussen voor de camera van FOX Sports. Vincent Janssen tekende in die fase voor de enige treffer van de wedstrijd. 'Dit veld was ook niet heel erg best, heel glad. Daar konden zij beter mee overweg. Op een kans na waren we helaas niet bij machte ze pijn te doen', analyseerde de middenvelder.

Die kans was voor Thomas Bakker, de centrale verdediger die vlak voor tijd mee naar voren ging. 'Ik had eerder moeten schieten', baalde de voormalige speler van SC Heerenveen, die de bal aannam en door een inglijdende Ron Vlaar van een doelpunt werd gehouden. 'Er waren ook wat corners waar we misschien wat meer uit hadden kunnen halen.'

Waar Bakker woensdag weer naar school moet, gaat Kobussen weer aan het werk. 'Vandaag op waren er wel 26 collega's naar me toe gekomen die me zes keer succes gewenst hebben. Het was net zo lang werken totdat de bus kwam', blikte hij terug op de aanloop naar het duel. Maar het leven gaat nu gewoon weer verder. 'Het is gewoon half negen beginnen.'

HHC had de eerste amateurclub kunnen zijn in de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker sinds IJsselmeervogels in 1975. De collega-amateurs van VVSB krijgen woensdag bij FC Den Bosch nog de kans om dit kunststukje te herhalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.