Heynckes neemt Bayern-verdediger onder vuur: 'Een geval apart'

Reacties

Niklas Süle heeft alles in zich om uit te groeien tot een internationale topverdediger, maar moet volgens zijn oude leermeester Jupp Heynckes (76) nog grote stappen zetten.

Heynckes neemt Bayern-verdediger onder vuur: 'Een geval apart'
© Pro Shots

Als Süle daadwerkelijk wil doorstoten, is het volgens Heynckes essentieel dat de verdediger van Bayern München zijn vak serieus neemt. 'Süle is een geval apart', steekt de voormalig succestrainer van wal in Kicker. 'Als hij professioneler te werk gaat en zijn leefstijl aanpast, wordt hij een internationale topverdediger. Op dat vlak kan hij een voorbeeld nemen aan Robert Lewandowski en Joshua Kimmich.'

Süle (25) kampte afgelopen seizoen met diverse blessures. Vanwege een conditieachterstand zette Bayern-coach Hansi Flick hem zelfs tijdelijk uit de selectie. Bondscoach Joachim Löw besloot Süle te selecteren voor EURO 2020, maar gunde de boomlange verdediger nauwelijks speeltijd. In het met 2-4 gewonnen duel met Portugal kwam hij zeventien minuten voor tijd binnen de lijnen voor Ilkay Gündogan.

Bayern München plukte Süle in 2017 weg bij 1899 Hoffenheim. De verdediger speelde tot op heden 133 duels voor Der Rekordmeister en beschikt nog over een contract tot medio 2022.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.