Hevige rellen leggen Griekse derby stil

De Griekse topper tussen Panathinaikos en Olympiakos Piraeus is in de zeventigste minuut gestaakt door hevige rellen in en rondom het stadion.

Volgens Griekse media was de sfeer voor de wedstrijd al zeer agressief, ondanks het feit dat er geen fans van Olympiakos aanwezig waren. Buiten het stadion raakten voetbalsupporters van Panathinaikos slaags met de politie, die bij de rellen traangas inzette. Omdat het traangas het stadion binnenwaaide en supporters het veld opkwamen, besloot de Duitse scheidsrechter Marco Fritz de wedstrijd te staken.

Miguel Ángel Guerrero had Olympiakos na rust op een 0-1 voorsprong gezet nadat de wedstrijd in de eerste helft ook al was stilgelegd. Hooligans van Panathinaikos kwamen het veld op en belaagden de mensen op de bank van de rivaal. Een van de belagers zou zelfs een mes in zijn handen gehad hebben.

Griekse media verwachten dat Olympiakos, dat tweede staat met een achterstand van tien punten op PAOK Saloniki, een reglementaire 0-3 zege bijgeschreven krijgt en dat Panathinaikos zes punten in mindering krijgt: drie voor het staken van de wedstrijd en drie voor de rellen buiten het stadion.