Hevige doelpuntendroogte bij AZ-trio: 'Dat verwijt ik mezelf'

AZ had met een 1-1 gelijkspel uit de heenwedstrijd nog alle hoop op een goede afloop in het Europa League-tweeluik met LASK Linz, maar in Oostenrijk ging het donderdagavond fout. Een 2-0 nederlaag betekende het einde van het Europese avontuur voor de Alkmaarders.

Er was voor AZ nog weinig aan de hand in Oostenrijk totdat Oussama Idrissi vlak voor rust een penalty veroorzaakte. Hij verrichtte daarbij herstelwerkzaamheden na een foute inspeelpass van Teun Koopmeiners, maar moest dat dus wel bekopen met een strafschop én een goal. Marko Raguz, die na rust ook de 2-0 zou maken, schoot LASK Linz namelijk op een 1-0 voorsprong de rust in.

'Ik gooi tegenstanders vaak zo aan de kant', analyseerde Idrissi de situatie voor de camera van FOX Sports. 'Negen van de tien keer is er niets aan de hand, maar vandaag geeft de scheidsrechter een penalty', aldus Idrissi, die stevig baalde van dat moment. 'Het is heel frustrerend, want je ziet dat het team het tot dat moment hartstikke goed doet. Iedereen is scherp, fris en gaat nog honderd procent voor de winst. Dan is zo'n penalty hartstikke zuur.'

Ook aanvallend verwacht Idrissi meer van zichzelf. 'We halen weinig rendement uit de mogelijkheden. Dat kan ik mezelf verwijten, want je moet bij een paar momenten betere keuzes maken. Als je op een 1-0 voorsprong komt, is het een heel andere wedstrijd', aldus de aanvaller die wederom niet tot scoren kwam.

Omdat ook Myron Boadu en Calvin Stengs niet scoorden, moet AZ het al 385 minuten stellen zonder een goal of assist van het trio Idrissi-Boadu-Stengs. En dat terwijl dat drietal eerst nog de ene na de andere goal verzorgde. 'De kansen creëren doen we hartstikke goed dus we moeten gewoon zorgen dat we in die situaties blijven komen', stelt Idrissi, die verwacht dat de goals vanzelf weer zullen komen.