Het zware leven van een standbeeld: Zlatan alweer verminkt en ten val gebracht

Reacties

Het standbeeld van Zlatan Ibrahimovic in Malmö staat niet meer overeind. Dit weekend werd de beeltenis van de voetballer van AC Milan opnieuw onder handen genomen, ditmaal met desastreuze gevolgen.

Het zware leven van een standbeeld: Zlatan alweer verminkt en ten val gebracht
© Pro Shots

Circa drie maanden geleden onthulde Zlatan het standbeeld, dat werd geplaatst voor het stadion waar hij als profvoetballer zijn eerste stappen zette. De Zweed was trots op het kunstwerk en kon het tijdens de presentatie niet laten om zichzelf te vergelijken met een ander iconisch standbeeld: 'Als je naar New York komt, dan heb je het Vrijheidsbeeld. Als je naar Zweden komt, dan heb je het standbeeld van Zlatan.'

Het leek een mooi gebaar voor de geliefde voetballer in Zweden, die enkele maanden na de onthulling bekendmaakte een aandeel te hebben gekocht in de club Hammarby IF, een rivaal van Malmö FF. Dit had direct gevolgen voor de staat van het standbeeld. De bronzen Zlatan werd besmeurd met verf, er werd een wc-bril aan gehangen en vlak voor kerst werd de neus van het beeld eraf gezaagd.

Het bleek een voorbode. In de nacht van zaterdag op zondag werd het standbeeld van Zlatan namelijk definitief naar de grond gebracht. Het beeld werd bij de enkels doorgezaagd en werd op de grond achtergelaten. Het is daarom maar de vraag of het standbeeld nog op zijn oorspronkelijke plek wordt neergezet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.