'Het zal me niets verbazen als PSV en Ajax komen voor Zerrouki'

Reacties

Technisch directeur Jan Streuer van FC Twente toonde zich onvermurwbaar tijdens de afgelopen transferperiode. Feyenoord bleef trekken aan Ramiz Zerrouki, tot vlak voor het sluiten van de markt, maar de Rotterdammers stuitten keer op keer op een stoïcijnse td.

'Het zal me niets verbazen als PSV en Ajax komen voor Zerrouki'
© Pro Shots

Streuer legt in een interview met VI uit waarom Twente niet wilde meewerken aan een verkoop van de 24-jarige middenvelder: de eerste biedingen van Feyenoord waren te laag, en het uiteindelijk bod van acht miljoen euro kwam te laat. De ultieme poging bracht het Enschedese standpunt niet meer aan het wankelen. 'Want het ging eigenlijk ook niet meer om het geld', zegt Streuer.

'Het ging om de geloofwaardigheid. We hadden al twee keer gezegd: we doen het niet. Als je dan op het laatste moment opeens wél meewerkt en je kunt geen andere speler terughalen, dan begrijpen de supporters er niks meer van. We hebben dus ook helemaal niet meer onderhandeld. Wij konden het niet maken naar buiten toe, naar de hele club, om Ramiz nog te verkopen omdat hijzelf dat graag wilde.'

Streuer onderkent de teleurstelling van Zerrouki, maar is van mening dat de Algerijnse international niet hoeft te wanhopen. 'Je mag best eens een mindere training hebben, maar hij is niet minder gaan spelen. Andere clubs zien ook wat voor jongen dit is. Dat hij professioneel is, altijd doorgaat. Ik ben ervan overtuigd dat Zerrouki er niet slechter van wordt.

'Het zal me niets verbazen als PSV en Ajax ook nog voor hem komen, of buitenlandse clubs. Zijn contract loopt volgend jaar af, we hebben nog een optie tot 2025. Maar ik ga ervan uit dat hij komende zomer een mooie transfer gaat maken', aldus Streuer.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer R. Zerrouki
Meer over R. Zerrouki
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.