Het vervolg van Groningen - Ajax: de drie opties voor de KNVB

Reacties

Het competitiebestuur betaald voetbal van de KNVB moet snel besluiten wat te doen met het vervolg van FC Groningen tegen Ajax. In principe liggen bij een staking drie opties op tafel, waarbij er één in dit geval wel erg onwaarschijnlijk is.

Het vervolg van Groningen - Ajax: de drie opties voor de KNVB
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
2 - 3
Ajax
Ajax

De zeer onwaarschijnlijke optie is de huidige tussenstand aanmerken als eindstand. Bij het duel tussen Groningen en Ajax kon door misdragingen van de thuissupporters nog geen kwartier gespeeld worden. De twee andere opties zijn: uitspelen of overspelen. De KNVB heeft tegenover VI bevestigd dat de genoemde opties 'in principe' de opties zijn die op tafel liggen. 'Het competitiebestuur betaald voetbal bepaalt wat er met gestaakte wedstrijden gebeurt', voegt de woordvoerder toe.

Eerder dit seizoen werd het duel tussen FC Groningen en NEC al gestaakt na het volgen van de aangescherpte regels van de KNVB. Toen werd besloten om de wedstrijd drie dagen later, op een dinsdagmiddag, zonder publiek uit te spelen. Een dergelijke beslissing ligt nu ook voor de hand. Vermoedelijk wordt de wedstrijd begin komende week al uitgespeeld.

De KNVB streeft er namelijk naar om de wedstrijden in de laatste twee speelrondes van het Eredivisie-seizoen gelijktijdig te laten spelen. De wedstrijden voor de 33ste speelronde staan ingepland op zondag 21 mei om 14.30 uur. Een week later beginnen op hetzelfde tijdstip de duels uit de laatste speelronde.

Het competitiebestuur betaald voetbal van de KNVB moet zich gaan buigen over de kwestie. Een woordvoerder van de voetbalbond liet eerder na het staken van NAC Breda – Willem II weten dat een club tuchtrechtelijk vervolgd kan worden als er bij staking sprake is van schuld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.