Het verhaal achter de opmerkelijke teamfoto's van Wales

Reacties

De spelers van Wales kregen het zaterdag tijdens de start van het EK weer voor elkaar om een bijzondere teamfoto te laten maken. Het is zeker niet de eerste keer dat Wales dit doet. Je zou het zelfs een traditie kunnen noemen.

Het verhaal achter de opmerkelijke teamfoto's van Wales
© Pro Shots
Wales
Wales
1 - 1
Zwitserland
Zwitserland

Engelse media doken in de archieven en zagen in 1958 al een teamfoto van het nationale team van Wales waar de opstelling van de spelers niet helemaal goed ging. De gebruikelijke manier is met zes spelers achteraan en vijf spelers vooraan. De spelers van Wales stonden in 1958 voor het duel met Israël met zeven achteraan en vier vooraan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De laatste jaren zien we de vreemde teamfoto's van Wales steeds vaker. Dat begon overigens al tussen 2002 en 2006. De huidige generatie nam dat gebruik over. Dan weer met drie achteraan en de rest vooraan en een andere keer met twee spelers die op een meter afstand staan van de rest. De spelers deden er eerst geheimzinnig over. Zo zei sterspeler Gareth Bale 'ik heb geen idee waar je het over hebt' toen hij een vraag kreeg over de foto's.

'We zijn er gewoon niet goed in', zei Joe Ledley in 2016 tegen Wales Online. 'We schonken er eerst niet veel aandacht aan, maar toen we ze eenmaal zagen, wisten we ook dat het nergens op leek. Toen dachten we: laten we dan ook maar zo doorgaan. Het heeft ons ook geluk gebracht. Ik ben verder niet bijgelovig, maar ik denk niet dat we ooit een goede teamfoto gaan maken.'

© Pro Shots
© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Meer Wales
Meer over Wales
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.