Het sprookje van de oudste speler in de topcompetities is voorbij

Reacties

Hilton heeft zijn laatste wedstrijd voor Montpellier gespeeld. De Franse club laat weten dat het aflopende contract van de oudste speler in de Europese topcompetities niet verlengd zal worden.

Het sprookje van de oudste speler in de topcompetities is voorbij
© Pro Shots

Hilton is 43 jaar oud, maar bewees in het afgelopen seizoen dat hij nog niet versleten is. De Braziliaanse verdediger deed in 29 competitiewedstrijden van Montpellier mee en droeg, wanneer hij in de basis begon, de aanvoerdersband om zijn arm. In februari van dit jaar speelde Hilton zijn vijfhonderdste wedstrijd in de Ligue 1.

Hilton schroefde de teller uiteindelijk op naar 512 duels in de Franse competitie en daar lijkt het mij te gaan blijven, nu Montpellier heeft besloten om niet langer met de verdediger door te gaan. De club kondigt een koerswijziging voor het komende seizoen aan en veteraan Hilton past niet in de plannen van de nieuwe hoofdtrainer Olivier Dall'Oglio.

Overigens heeft Hilton wel de kans om bij Montpellier actief te blijven. De nummer acht van het afgelopen seizoen in de Ligue 1 heeft voorgesteld om de verdediger een andere functie binnen de club te geven. Hilton heeft aangegeven dat hij daarover zal nadenken. Montpellier wil sowieso op een gepast moment afscheid nemen van de Braziliaan, die sinds 2011 voor de Zuid-Fransen uitkwam. Daarvoor speelde hij in Frankrijk al voor Olympique Marseille, RC Lens en SC Bastia.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.