Het roer gaat om bij Ajax: 'We willen anders trainen en spelen'

Reacties

Twee gespeeld, zes punten: een sterke start van John van 't Schip als trainer van Ajax, al laat het spel nog wel te wensen over. Het werken aan fitheid is een van de aandachtspunten onder Van 't Schip.

Het roer gaat om bij Ajax: 'We willen anders trainen en spelen'
© Pro Shots

Na de zege op FC Volendam, de eerste sinds 24 augustus, rekende Ajax ook met pijn en moeite af met sc Heerenveen. Van 't Schip verklaarde na afloop dat de frisheid Ajax parten speelde, omdat er donderdag nog tegen Volendam gevoetbald is. Van 't Schip beseft hoe belangrijk een fitte selectie is en ziet dat er nog veel werk aan de winkel is. Het roer gaat om bij Ajax, zoveel is duidelijk.

'We willen op een andere manier trainen en spelen. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Daar moeten we veel voor trainen, maar op dit moment is dat lastig omdat er zoveel wedstrijden ingepland staan', aldus Van 't Schip. 

'Hoe we willen trainen, zo willen we ook spelen: hoge intensiteit, kort erop, de bal veroveren als we hem verliezen.. Het zijn misschien clichés, maar dat hoort wel bij het Ajax-spel. Als daar in een bepaalde periode geen aandacht aan is gegeven of niet op een bepaalde manier is gedaan... Wat er in het verleden is gebeurd, is niet aan ons. Wij doen nu alleen wat we willen zien en willen doen. Het is ook die conditionele prikkel, want je moet het wel op kunnen brengen iedere keer. Daar gaat tijd overheen. Als we meer kunnen trainen, kunnen we daar meer aandacht aan besteden. Dat doen we nu ook al.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.